Kadıköy’de Turizmle istihdam yaratarak ticari hacmi geliştireceğiz

Yükselen İstanbul Turizmi İçinde “Kadıköy” olarak bizde yer alacağız

TURİZMİN SESİ


Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz Kadıköy’de Turizm Projelerini açıkladı. İstanbul’a gelen turistlerin rotasına mutlaka Kadıköy’ü de ekleyeceğiz. Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden turistlerin vapurla Kadıköy’e geçmelerini sağlayacağız.

 

 

18 YIL KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDA ÇALIŞTIM
Ben uzun yıllar üzerinde çalıştığım ihtisas alanım turizmdir. İstanbul’un markalaşması için 98-99 yıllarında çok güzel çalışmalar yapmak kısmet oldu. 18 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığında çeşitli görevlerde bulundum. Bu tecrübelerimle, turistleri sadece Kadıköy’e getirmeyeceğiz, onları Kadıköy’e hayran bırakacağız. Kadıköy'ün zengin kültürel yaşamını öne çıkarırken, ilçemizi güzelleştirecek, daima en nitelikli turistleri misafir etmeyi hedefleyeceğiz.

BUNDAN SONRA TECRÜBELERİMİ KADIKÖY’E AKTARACAĞIM
İstanbul’a gelen yerli yabancı turistin rotasına mutlaka Kadıköy’ü ekleyeceğim. Kadıköy ve Bostancı’da Turizm enformasyon büroları kuracağım. İngilizce Kadıköy’ü ziyaret et sitesi kuracağım. Yerli yabancı film yapımcılarını Kadıköy’de Film ve Dizi çekmeleri için destek vereceğiz. Kadıköy’ün Osmanlı çeşmelerini restorasyondan geçirerek hem yenileyeceğiz hem de akar hale getireceğiz. Bu konu ile de İSKİ ile görüştüm desteklerini aldım. 

KADIKÖY GASTRONOMİ DURAĞI OLACAK
Kadıköy’ün 50 yıllık markalarını, Restoranları ve Lezzet duraklarıyla Gastronomi  noktaları oluşturacağız. Kadıköy ve Kadıköy halkını Turizmi ile buluşturup gençlerimize istihdam sağlayacağız. 

MODA İSKELESİ YENİDEN İŞLEVİNE KAVUŞACAK
Kadıköy’ün deniz ulaşımının daha fazla artırılması hedefi doğrultusunda, önemli bir liman olan Kadıköy ile diğer ilçeler arasında kıyıya  paralel deniz ulaşım hatları oluşturulması için İBB’den talepte bulunacağız. Böylece, Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Pendik, Kadıköy-Pendik ve Kadıköy-Beykoz ilçeleri arasında deniz hatları aktif bir şekilde kullanılabilecek. Özlediğimiz Moda İskelesi yeniden işlevine kavuşturulacak” dedi.

KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ KADIKÖY’DE ATACAK
Her yıl farklı alanları kapsayan konseptlerle gerçekleştireceğimiz Kadıköy Bienali, İstanbul ve dünya insanının buluşma noktası olacak. Tiyatrodan operaya, müzikten resim ve heykele pek çok sanat dalında düzenleyeceğimiz bienallerde gençlerimiz, dünya sanatçılarıyla bir araya gelecek. Böylece Türk kültürü ile farklı dünya kültürlerini sentezleyerek özgün sanat tarzlarını oluşturabilecekler” şeklinde konuştu.

ERENKÖY TREN İSTASYONU KADIKÖY MÜZESİ’NE DÖNÜŞECEK
Erenköy Tren İstasyonu’nun Kadıköy Müzesi’ne dönüşecek. “Kadıköylülerin bireysel albümlerinden sağladıkları resim, fotoğraf, mektup, gravür ve heykellerle eşsiz bir sanat koleksiyonu oluşturacağız. Ayrıca M.Ö. 7. yüzyıla dayanan Kadıköy tarihini ses, video ve görsellerle anlatarak ilçemizin tanıtımına öncülük edeceğiz. 

    Daha verimli daha kazançlı yaşanabilir bir Kadıköy’ü hep birlikte yaratacağız.