KADIKÖY İSKELE MEYDANI’NA YENİ DÜZEN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Müdürlüğü ve İstanbul Turizm Atölyesi yetkililerinin katılımı ile TUROB üyelerine 'Kadıköy İskele Meydanı Kentsel Tasarım Projesi' hakkında brifing verildi

TURİZMİN SESİ
Doubletree by Hilton İstanbul Moda Hotel'de, 11 Ocak tarihinde gerçekleşen toplantıya, İBB Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, İBB Projeler Müdürü Fatih Duman, TUROB Başkanı Timur Bayındır ile TUROB üyeleri katıldı. Kadıköy İskele Meydanı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, yayalara öncelik verilirken, şuan meydanda tam bir kaosa neden olan trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Timur Bayındır, “Proje gerçekleştiği an, bölge için çok faydalı olacaktır”
Projeyi bölge açısından çok faydalı bulduğunu kaydeden TUROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi: “Hayata geçirilmesi planlanan proje ile yeni iskele ve dolgu arazinin olduğu bölge yeniden yapılandırılıyor. Projeyle, Kadıköy İskelesi'ndeki karmaşanın ortadan kaldırılmasının yanı sıra, insanların daha fazla dinlenmesine yönelik alanlar bulunuyor. Proje gerçekleştiği an, bölge için çok faydalı olacaktır. Bu arada, önümüzdeki dönemde, eski iskele ve metronun içine giriş yapılacak olan alanlarda da kentsel tasarımın yapılması önemlidir” dedi. Timur Bayındır, önümüzdeki günlerde Üsküdar İskelesi için planlanan Kentsel Tasarım Projesi hakkında da brifing almayı planladıklarını belirtti.

Levent Erdoğan, “Fevkalede güzel bir proje”
Kadıköy İskele Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ni fevkalede bulduğunu ifade eden TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben, 33 yıldır buradayım ve nelerin zaman içinde nasıl değiştiğini yaşadım. Bu proje, şu anki mevcut kaos ve karmaşanın ortadan kaldırılması adına fevkalede güzel bir çalışmadır. Nitekim şuan, tren, vapur, otobüs, taksi, minibüs gibi ulaşım araçlarının hepsi Kadıköy İskele Meydanı'na iniyor. Hem İstanbullular, hem bölgeye gelen turistler için bu durum, ciddi bir kaos yaratırken, insanların mutsuz olmasına da neden oluyor. Özellikle proje kapsamında otobüs ve minibüslerin Rıhtım Caddesi'ne girmeyecek olmaları çok önemli bir gelişmedir. Açıkçası, projeyi çok başarılı buldum” diye konuştu.