KADIKÖY ÇOCUK SANAT MERKEZİ KONSERİ

Kadıköy Belediyesi'nin çocukları müzikle tanıştırmak ve en az bir enstrümanla tanışarak çalmalarını sağlamak amacıyla kurduğu ücretsiz müzik eğitimi veren Çocuk Sanat Merkezi'nin Yılsonu konseri Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

TURİZMİN SESİ


İlk kez sahneye çıkarak yeteneklerini ve kısa sürede öğrendikleri parçaları sergileyen minikler, ailelerini ve izleyicileri performanslarıyla adeta büyülediler. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Yılsonu Konseri, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Ücretsiz müzik eğitiminin verildiği Çocuk Sanat Merkezi Projesi'nin Türkiye de bir ilk olduğunu ve başarıyla uygulandığını kaydeden Kasapoğlu, Kadıköy Belediyesi'nin bu projeyle çocukları müzik ve sanatla tanıştırmayı ve buluşturmayı amaçladığını belirtti.

Merkezde tamamen ücretsiz olarak piyano, gitar, keman, bağlama ve vurmalı sazlar derslerinin verildiğini, öğretmenlerin öğrencilerle birebir ilgilenerek, onların müzik yeteneğini ortaya çıkardığını söyleyen Kasapoğlu şunları söyledi: “Bizim amacımız burada sanatçı yetiştirmek değil her yıl merkezimizden daha fazla çocuğun müzik eğitimi almasını sağlamak ve müzisyen yetirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş, takım çalışması yapabilen çocukların yetişmesine olanak sağlamaktır.

En az bir enstrüman çalabilmelerini sağlamayı da hedef olarak koyuyoruz. Bundaki amacımızda ileride yetişecek büyük sanatçılarımıza bir yol açmak. Bu gece çok heyecanlı ve mutluyuz. Çocuk Sanat Merkezi'mizde 400 öğrencimiz, 15 öğretmenimiz ve idari personelimizle büyük bir aileyiz. Bu gece çocuklarımızın gösterileriyle gururlanacağız. Öğretmenlerimize, emeği geçen idarecilerimize, siz değerli ailelerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, kutluyoruz.” Çocuk Sanat Merkezi öğrencisi Öykü Erşahin ile Duygu Okay'ın sunum yaptığı gecede ilk olarak Kadıköy Belediyesi Sanat Merkezi Çocuk ve Gençlik Merkezi Korosu sahne aldı. Miniklerin birbirinden güzel şarkıları seyirciler tarafından beğenildi.

Çocuk Sanat Merkezi'nde haftada bir vurmalı sazlarla çalışmalar yapan Mediha Turhan Tansel Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim merkezi'nin öğrencileri Vurmalı Çalgıcılar Grubu'nun mini şovu da büyük beğeni topladı. Çocuk Sanat Merkezi Danışmanı Yeşim Altınay ve Sorumlu Başar Şahin'nin gözetiminde öğretmenlerinden öğrendikleri parçaları bireysel ve gruplar halinde sahneye koyan Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri performanslarıyla ailelerine duygusal anlar yaşattılar.

Gecenin finalinde ise Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin büyük bir sürprizi vardı. Öğrenciler, Kadıköy Belediyesi Çocuk ve Gençlik Oda Orkestrası olarak sahneye çıkıp “10 Yıl Marşını” başarıyla seslendirdiler. Geceyi izleyenlerin ayakta alkışladığı gösteri sonunda Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri, hep birlikte “Çocuk Sanat Merkezi Marşı”nı söyleyerek bir gurur tablosu oluşturdular. Gece, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun öğretmen ve yöneticilere çiçek vermeleriyle son buldu.