KADIKOY BELEDİYESİ BARIŞ MANÇO EVİ

1 Şubat 1999'da yitirdiğimiz sevilen sanatçı Barış Manço'nun, Kadıköy Belediyesi tarafından müze konsepti ile yeniden düzenlenen Moda'daki evi açılışından bu yana ziyaretçi akınına uğruyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Barış Manço'nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurt dışından aldığı cam objeleri ve Manço'nun Ailesi'nin verdiği özel eşyaları, resim ve aksesuarlarıyla yeniden düzenlenen köşk, Barış Manço'nun evi'ni hayranlarıyla buluşturuyor.

Barışın şarkılarının bulunduğu plak şeklinde masalar, “Adam Olacak Çocuk Köşesi”, Koltuğunda oturan “Süper Babaanne” bahçesinde “domates-biber-patlıcan” ve “Arkadaşım Eşek” heykellerinin bulunduğu Barış Manço Evi Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini açan Sanatçı Sunay Akın'ın danışmanlığında müze konseptiyle düzenlendi.

Duvarlarında ve yerlerde Barış Manço'nun şarkılarının notalarının bulunduğu köşkün merdivenleri, piyano tuşları olarak tasarlandı. Manço'nun giysileri, takıları ve diğer eşyalarının birebir sergilendiği evin'in odalarında ise sadece Manço şarkıları çalınıyor.

Barış Manço Evi'ni ziyaret edenlerin profiline bakınca 7'den 77 'ye her yaştaki hayranı görülüyor hatta O'nun vefatından sonra doğan küçük çocukları Barış Manço hayranı olan anne ve babaları elinden tutup getirmiş.

Kendine özel dekorasyonu ile kafesinde oturup dinlenebileceğiniz bir bölüme de sahip Barış Manço Evi için Kadıköy Belediyesi'ni de kutlamak gerekiyor.

YER :KADIKÖY BELEDİYESİ BARIŞ MANÇO EVİ
Kamil Paşa Sk. No :5
81300 Moda Kadıköy