KAÇAK KESİME SUÇÜSTÜ

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü Koruma ekiplerince kaçak ağaç yüklü kamyonlar ele geçirildi

TURİZMİN SESİ


Bütün Kamuoyunun bildiği gibi Orman Genel Müdürlüğünün birinci görevi ormanları korumak ve geliştirerek gelecek nesillere intikalinin sağlanmasıdır. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğümüzde bu konuda kamuoyunun hassasiyetini ve desteğini arkasına alarak milli servetimizi ve insanlığın ortak değeri ormanlarımızı korumayı şiar edinmiştir.
Bu bilinçle koruma ekiplerimiz yaz kış demeden sürekli ormanlarımızı gözetim altında tutmaktadırlar. 20.01.2011 ve 09.02.2011 tarihleri arasında, havaların soğumasıyla birlikte kontrollerini sıklaştıran koruma ekiplerimizin titiz takipleri sonucu Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Pınarhisar ve Lüleburgaz Orman İşletme Şefliklerinin müşterek sınırında kaçak kesimler tespit edildi.

İşletme Şefliklerinin yürüttüğü takipler neticesinde 09.02.2011 günü Pınarhisar Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan Tozaklı Köyünde 22 LU 660 ve 39 EF 876 plakalı araçlar kontrol yapılmak üzere durduruldu. Bu sırada şüphelilerden biri aracı terk ederek ağaca çıkarak saklanmaya çalıştı. Jandarma kuvvetlerinin de desteği ile olaya el konuldu, ağaca çıkan şüpheli indirildi, araçlar ve üzerlerindeki kaçak emval Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünde görevli yetkiliye yediemin ile teslim edildi ve şüpheliler hakkında 6831 Sayılı Orman Kanununa muhalefetten zabıt tanzim edilerek savcılığa sevk edildi.

Konu ile ilgili olarak İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez açıklamasında; Kırklareli Orman İşletme Müdürü, ilgili İşletme Şefi ve Ormancılarına teşekkür ederek, havaların soğumasıyla ormanlarımızda kaçak kesimlerin artabileceği dolayısıyla tüm koruma ekiplerimizin müteyakkız olmalarını istedi. Ayrıca Üzmez vatandaşlarımızdan bu kabil konularda duyarlı olmalarını isteyerek ormanlarımıza zarar verebilecek yangın, kaçak kesim, kaçak yapılaşma, katı atık, çöp moloz dökümü vb. suç teşkil eden olayları hiç tereddüt etmeden en kısa zamanda Alo 177 (Ücretsiz Orman Yangını İhbar Hattı) nolu telefonu arayarak ihbarda bulunmalarını da söyledi.