JAZZ COMPANY SEVENLERİ İLE BULUŞUYOR

Cazseverler için yeni alternatif mekan olarak Taksim'de Elite World İstanbul Otel bünyesinde açılan Jazz Company yoluna hızla devam ediyor.

TURİZMİN SESİ


Türk caz dünyasının duayenlerinden Emin Fındıkoğlu Trio ile yola çıkan mekan, Ayşe Gencer Trio, Amerikalı caz grubu “ Sweet Papa Lowdown”, Stand Four ve Françoise Trio ile cazseverlere çeşitli müzik tatları sunuyor. Ayten Alpman'la İlham Gencer'in kızı olan Ayşe Gencer, eşi İrem Demirer ve piyanist Serkan Özyılmaz'la Jazz Company'de sevenleriyle buluşuyor. Müzik hayatına TRT'nin açtığı bir ses yarışmasını kazanarak başlayan Gencer, caz standartlarından oluşan repertuarıyla dinleyicilerine keyifli saatler yaşatıyor.

Sweet Papa Lowdown grubunun kurucusu Jeff Shucard, Amerika'dan gelip İstanbul'un büyüsünden etkilenip İstanbul'a yerleşenlerden. Eşi Françoise'la birlikte kendilerini müziğe adayan bu iki sanatçı kendi gruplarıyla Jazz Company'de sahne almanın heyecanını yaşıyorlar. Grubun kurucusu Jeff, Jazz Company için; “Buraya önce izleyici olarak geldik eşim François'le ve biz de burada çalmalıyız, söylemeliyiz diye düşünmüştük.. Jazz Company lokasyonu ve hizmet kalitesiyle, kalıcı bir caz klüp olmaya aday bir mekan diyor.. Bluesdan başlayarak caz dünyasının büyülü dünyasında gezinen grup caz standartları ve doğaçlamalarla da dinleyiciye interaktif bir gece vaat ediyor.

Stand Four ise yine Nisan ayı içinde Jazz Company'de çıkacak diğer caz gruplarından biri.. Gitar vokal, Davul, Saksafon ve Bas'tan oluşan Stand Four'un gitaristi Sarp Keskiner, wash-board ve kazu gibi etnik enstrümanlarla dinleyicilere enteresan doğaçlamalar sunuyor.
Jazz Company Etkinlik Takvimi

• 19 Mart - Ayşe Gencer & İmer Demirer Trio
• 20 Mart – Sweet Papa Lowdown Quintet
• 26 Mart – Françoise Levesque Trio
• 27 Mart - Ayşe Gencer & İmer Demirer Trio
• 02 Nisan – Ayşe Gencer & İmer Demirer Trio
• 03 Nisan – Stand Four Quartet

Yer: Jazz Company
Saat: Her Cuma & Cumartesi 22:00-01:00
Giriş: Ücretsiz
Telefon: 0212 313 83 83 -8246

GRUPLAR HAKKINDA BİLGİ
Ayşe Gencer TRIO
Ayşe Gencer (vo), İmer Demirer (t), Serkan Özyılmaz (p). Muzisyen bir aileden gelen Ayse Gencer doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Araci, Imer Demirer, Nezih Yesilnil, Cankut Ozgul'le başlamıştır. Türkiye'nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek çeşitli uluslar arası festivallerde performans göstermiştir.

Uluslararası festivallerde sıklıkla yer alan İmer Demirer, Aaron Goldberg , Essiet Essiet, Ari Honig gibi isimlerle çalıştı. Demirer, Acid Trippin', İstanbul Caz Dörtlüsü, Emin Fındıkoğlu Group, TRT Jazz Orchestra ve EBU Jazz Orchestra gibi önemli projelerde de yer aldı. Miles Davis, Clifford Brown, Wayne Shorter, Lee Morgan ve Wody Shaw gibi önde gelen isimlerden oluşan geniş bir beğeni listesi olan İmer Demirer Türk Caz müziğinin şimdiden en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak tanımlanıyor.

Halen TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrasında Piyanist olarak görev yapan Serkan Özyılmaz, 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konservatuarı kompozisyon bölümünden mezun oldu. 2 viyola için süit, Piyano için etüdler, 2 bölümlü orkestra müziği, Piyano ve Yaylı sazlar dörtlüsü için Süit yazdığı kompozisyonlardan bazıları..

Sweet Papa Low Down Quintet
Jeff  Shucard (g,vo), Çağdaş Dinç (d), Tuğrul Aray (s) Vefa Karatay (b) Sarp Keskiner (g, washboard, kazu)
Yarım asırlık müzik kariyeri sonucunda; Piedmont stili blues ve New Orleans stili ragtime ve hokum gibi müzik tarzlarında uzmanlaşan New Jersey, USA doğumlu Jeff Shucard, halen Amerika ve Kanada'nın sayılı akustik blues gitaristleri arasında gösteriliyor.

Sweet Papa Lowdown, repertuarında kendi parçalarının yanı sıra Mississippi John Hurt, Blind Boy Fuller, Blind Blake, Bo Carter, Bessie Smith, Jesse Fuller, Reverend Gary Davis, Blind Willie McTell, Leroy Carr, Little Brother Montgomery gibi blues efsanelerinin klasiklerinin yanı sıra; Jelly Roll Morton, W.C. Handy, Lonnie Johnson ve Jimmy Durante gibi New Orleans efsanelerinin unutulmuş parçalarına yer veriyor.

Stand Four Quartet
Jeff Shucard (g,vo) , Çağdaş Dinç  (d) , Tuğrul Aray (s)  Vefa Karatay (b)
10 yıldır İstanbul'un çeşitli mekanlarında performanslar gerçekleştiren grup jazz ve blues standartlarını değişik tarzlarda yorumluyor. Aralarına Sweet Papa Lowdown'ın kurucusu Jeff'in katılımıyla ve bas gitara Vefa Karatay'ın gelmesiyle şu andaki halini alan Stand4 müzik yolculuklarına yeni caz türleri ve yeni yorumlar katarak devam etmektedir.

Françoise Trio
Françoise Leveque (v), Tuğrul Aray (s)
Francoise Levesque Montreal Canada 'da doğdu. Annesi de bir jazz müzisyeni olan Francoise üniversite yıllarında lokal jazz kulüplerinde sahne almaya başlamıştı. San Francisco turnesinde tenor saksafoncu Jack Stafford ile tanışıp evlenen Francoise ilerleyen 10 yıl içersinde uluslararası turneler yaptılar. 2002 yılında Vancouver'e taşınan Francoise düzenli olarak kulüplerde, radyo programlarında ve festivallerde performanslar gerçekleştirdi. Bugün İstanbul'da yaşamakta olan Francoise kariyerine de İstanbul'da devam etmektedir