JAZZ COMPANY NİSAN ETKİNLİK TAKVİMİ

Şehrin merkezi Taksim'de Elite World İstanbul Hotel bünyesinde yer alan Jazz Company yoluna hızla devam ediyor

TURİZMİN SESİ
Türk caz dünyasının duayenlerinden “Emin Fındıkoğlu Trio” ile yola çıkan mekan, her Cuma & Cumartesi birbirinden değerli farklı isimleri caz severler ile buluşturuyor. Bu isimler arasında “Ayşe Gencer&İmer Demirer Trio”, “Feyza Eren Trio”, “Nilüfer Verdi Trio”, “İlham Gencer”, “İpek Dinç”, “Sarp Maden”, “Dolunay Obruk”, “Bora Çeliker”, “Ahmet Türkmenoğlu”, “Yeşim Pekiner”, “Ülkü Aybala Sunat”, Amerikalı caz grubu “Sweet Papa Lowdown”, gibi caz dünyasının önemli sanatçıları yer alıyor.

Jazz Company birbirinden değerli müzisyenleri ile kulağa, sıcak ortamı ile göze, içki menüsünde yer alan “Summertime”, “Blue Moon” kokteylleri ve "caz yemeği" menüsü ile konukların damak zevkine de hitap ediyor.

İstanbul'da caz dünyasının sayılı ve en şık mekanlarından biri olan Jazz Company, adından sıkça söz ettirdiği ''jam session''larıyla cazkoliklerin öncelikli tercihi oluyor.

Birbirinden değerli ve ünlü isimlerinin sahne aldığı bu sevimli ve şık mekan yabancı Jazz ve Blues gruplarına da evsahipliği yapıyor.

JAZZ COMPANY / NİSAN 2011 ETKİNLİK TAKVİMİ
Nisan Takvim
• 01 Nisan İlham Gencer & İpek Dinç
• 02 Nisan Ayşe Gencer Trio
• 08 Nisan Sweet Papa Low Down
• 09 Nisan Neslihan Akbulut Quartet
• 15 Nisan İlham Gencer
• 16 Nisan Ayşe Gencer Trio
• 22 Nisan Funda Sezer “Latin Jazz Night”
• 23 Nisan Vienna Melounge “Elektronik Jazz Night”
• 29 Nisan İlham Gencer & İpek Dinç
• 30 Nisan Sweet Papa Low Down

Yer : Jazz Company – Elite World İstanbul Otel
Saat : 22:00-01:00
Tarih : Her Cuma & Cumartesi
Giriş : Ücretsiz
Adres : Elite World İstanbul Otel, Şehit Muhtar Cad. No:42 Taksim
Tel : 0212 313 83 83 / 8246 //www.eliteworldhotel.com.tr/jazz-company.aspx?pageID=233


GRUPLAR HAKKINDA BİLGİ
İlham Gencer ; İlham Gencer piyanist bir annenin çocuğu. 1925 doğumlu. Halkevlerinde amatörce başladığı müzik yaşamı 1944 yılında Beyoğlu'ndaki Miami'de profesyonel olarak devam etti. Dönemin ilk yerli caz grubunda İlham Gencer piyanoda, trompette Badi Kemal, Mehmet Akter klarinet, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Beyoğlu Erkek Lisesinden mezun oldu. Dario Moreno, Arif Mardin, Cüneyt Sermet, Turhan Taner, Hasan Kocamaz, kontrabascı Aydemir Mete, Ayten Alpman, birlikte çalıştığı o dönemin müzisyenleridir. 1960'da Çatı adlı bir kulüp açtı. Pek çok müzisyen sahne aldı. 1967'de kapandı. 1977'de 50. sanat jübilesi yapıldı. Ayten Alpman ve Nejla hanımlarla evlilik yaptı. Ayşe Gencer, İlhan Gencer ve Bora Gencer'in babası, trompetçi İmer Demirer'in kayınpederidir. Hala aktif olarak müzik yaşamına devam eden İlham Gencer, Jazz Company için çok özel olarak hazırladığı sevilen caz standartlarından oluşan repertuarla sahne alıyor.

İpek Dinç (vo); İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. İpek Dinç İlham Gencer ile sahne aldığı Jazz Company'de sevilen caz standartlarını ayrıca Latin ve R&B parçaları söylüyor.

Sweet Papa Low Down Quintet; Jeff Shucard (g,vo), Çağdaş Dinç (d), Tuğrul Aray (s) Vefa Karatay (b) Sarp Keskiner (g, washboard, kazu). Yarım asırlık müzik kariyeri sonucunda; Piedmont stili blues ve New Orleans stili ragtime ve hokum gibi müzik tarzlarında uzmanlaşan New Jersey, USA doğumlu Jeff Shucard, halen Amerika ve Kanada'nın sayılı akustik blues gitaristleri arasında gösteriliyor.
Sweet Papa Lowdown, repertuarında kendi parçalarının yanı sıra Mississippi John Hurt, Blind Boy Fuller, Blind Blake, Bo Carter, Bessie Smith, Jesse Fuller, Reverend Gary Davis, Blind Willie McTell, Leroy Carr, Little Brother Montgomery gibi blues efsanelerinin klasiklerinin yanı sıra; Jelly Roll Morton, W.C. Handy, Lonnie Johnson ve Jimmy Durante gibi New Orleans efsanelerinin unutulmuş parçalarına yer veriyor.

Viyana Melounge Trio; Eva-Maria Valenta (v),Michael Sator (d), Andreas von Herzogenburg (p) Mario Dancso. Gerçekleştirdikleri yurtdışı turları ve mükemmel müzik kaliteleri ile dikkat çeken Avusturyalı grubun repartuarlarında 30'lu ve 40'lı jazz, Motown, elektronik gitar blues, sıcak Latin ritimleri, modern caz, pop ve soul Smooth Grooves yer alıyor. //viennamelounge.com/band/

Ayşe Gencer TRIO; Ayşe Gencer (vo), İmer Demirer (t), Muzisyen bir aileden gelen Ayse Gencer doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Araci, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil, Cankut Ozgul'le başlamıştır. Türkiye'nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek çeşitli uluslar arası festivallerde performans göstermiştir. Uluslararası festivallerde sıklıkla yer alan İmer Demirer, Aaron Goldberg , Essiet Essiet, Ari Honig gibi isimlerle çalıştı. Demirer, Acid Trippin', İstanbul Caz Dörtlüsü, Emin Fındıkoğlu Group, TRT Jazz Orchestra ve EBU Jazz Orchestra gibi önemli projelerde de yer aldı. Miles Davis, Clifford Brown, Wayne Shorter, Lee Morgan ve Wody Shaw gibi önde gelen isimlerden oluşan geniş bir beğeni listesi olan İmer Demirer Türk Caz müziğinin şimdiden en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak tanımlanıyor. Halen TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrasında Piyanist olarak görev yapan Serkan Özyılmaz, 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konservatuarı kompozisyon bölümünden mezun oldu. 2 viyola için süit, Piyano için etüdler, 2 bölümlü orkestra müziği, Piyano ve Yaylı sazlar dörtlüsü için Süit yazdığı kompozisyonlardan bazıları..

Funda Sezer; 2008'de düzenlenen Nardis Vokal Yarışmasında dereceye giren vokalist, Donovan Mixon, Randy Esen, Olcay Kaylan ile çalışmalarını halen sürdürmektedir. 2007 yılında Umbria Caz Festival'i kapsamında düzenlenen Berklee School of Music Jazz Clinics'e katılmıştır. Funda Sezer Brazilya ve Küba müziklerinin hoş ritimleri ve aşina melodilerinden oluşan bir latin gecesi ile Jazz Company'de sizlerle birlikte olacak.

Neslihan Akbulut; Neslihan Akbulut sahneye ilk defa Robert Kolej'deki müzikallerde çıktı. Üniversiteye başladığı sene İstanbul Avrupa Korosu`na girdi ve beş sene sonra gittiği Bremen'de arkadaşlarıyla kurdukları Nightbloom grubuyla alternatif rock gruplarının şarkılarını 2 akustik gitar ve bir çello ile coverladılar. Nightbloom`la Falstaff adlı Shakespeare Tiyatrosu`nun grubu oldular ve Falstaff`ta konserler verdiler.
Halen İstanbul Avrupa Korosu'nda söylemekte olan Neslihan caz çalışmalarına Randy Esen, Sibel Köse ve Aydın Esen'le devam etmekte. Ayrıca 2008'de Vermont Jazz Center'daki workshoplarda Jay Clayton ve Peter Elridge ile çalıştı. 5. Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal Yarışması'nda Nardis Özel Ödülü'nü kazandı.