Japonya’da Akdeniz rüzgârı

Türkiye’yi ve Türk kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı kendine amaç edinen Yunus Emre Enstitüsü, Japonya’da tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle Akdeniz rüzgârı estirdi

TURİZMİN SESİ

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’yi tanıtım faaliyetleri kapsamında Japonya’da Akdeniz bölgesini tanıttı. Yunus Emre Enstitüsü Tokyo’nun organize ettiği etkinliğin açılışı Hatoyama malikânesinde yapıldı. İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri ve gönül köprülerinin bir sembolü olarak Japonya eski Başbakanı Yukio Hatoyama'nın mensup olduğu Hatoyama ailesine ait tarihi malikânenin bahçesine Isparta gülleri dikildi. Tarihi öneme sahip malikâneye dikilen güller, Japonya ve Türkiye arasındaki kardeşlik ve gönül bağlarının sembolleri oldu.

 
Akdeniz’in eşsiz güzellikleri
Yunus Emre Enstitüsü Tokyo, Japonya’daki 7 Bölge tanıtım etkinlikleri kapsamında bu defa Akdeniz bölgesinin tanıtımını üstlendi. Etkinlikte Akdeniz bölge yemekleri ve bölge ürünleri tanıtımı yapıldı, bölgeye ait fotoğraflar sergilendi. Aspendos antik tiyatrosu, Hadrian Kapısı, Side Apollon Tapınağı, Demre Myra antik tiyatro, Olimpos Dağı, Golf turizmi, Isparta gülü, Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü, Kibyra antik kenti gibi birçok tarihi ve turistik yerin fotoğraflarının bulunduğu sergi beğeni topladı.
 
 
Akdeniz’i yerinde yaşayacaklar
Yunus Emre Enstitüsü, etkinliğin ardından Japon basın mensuplarını Akdeniz bölgesinin güzelliklerini yerinde görmeleri için Türkiye’ye getirmeyi de planlıyor. Japonya’daki 7 bölge tanıtım etkinlikleri kapsamında daha önce Ege, Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri tanıtılmıştı. Akdeniz bölgesi tanıtım etkinliğinin açılışına Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç, Japonya'nın eski Başbakanı Yukio Hatoyama ve Tokyo Bunkyou Belediye Başkanı Hironobu Narisawa ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.