JAPON ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” kapsamında düzenlenen “Türkiye Kendo Şampiyonası”, 28 Mart 2010 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek

TURİZMİN SESİ
Türkiye Kendo Derneği, Japonya Büyükelçiliği ve İstanbul Japonya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenecek olan “Türkiye Kendo Şampiyonası”, 28 Mart 2010 tarihinde 10:30-17:00 saatleri arasında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampusu Basketbol Salonu'nda gerçekleşecek. Katılımın ücretsiz olacağı “Türkiye Kendo Şampiyonası”nda tüm Türkiye'den deneyimli genç bay ve bayan sporcular da yer alacak.

Yaklaşık yüz yıllık bir tarihe sahip olan ve geleneksel Japon kılıcı “katana” kullanımıyla yapılan kılıç kullanma sanatı Kendo, diğer sporlardan farklı olarak eğitim sürecinde ruhun disipline edilmesini amaçlıyor. Türkiye'deki spor dalları arasında popülerliği günden güne artan Kendo'nun Gelişen seviyesiyle birlikte artık Türk sporcular da Avrupa Kendo Şampiyonası gibi etkinliklerde yer alıyor. "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.