JAKARTA'LI TURİZMCİLER İSTANBUL'DA!

Endonezya'nın Jakarta Eyaleti Turizm Ofisi yetkilileri, bölgenin turizm potansiyelini Ramada Plaza İstanbul'daki toplantıda masaya yatırdı

TURİZMİN SESİ


27 Ekim 2009'da “Jakarta Istanbul Road Show” adıyla düzenlenen toplantıya davet edilen, tur operatörleri, seyahat acentaları ve basın mensuplarına ülkenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Geçen yıl Endonezya toplamda 5 milyon turisti ağırlarken, başkent Jakarta gelenlerin 1.5 milyonu tek başına ağırladı.

Tanıtım faaliyetlerini hızlandıran Endonezya hükümeti bu işe 20 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.

Endonezya'nın Jakarta Eyaleti tanıtım faaliyetlerini hızlandırdı. Tanıtım faaliyetlerine Türkiye'yi de ekleyen Jakarta Eyaleti Turizm Ofisi yönetimi, ilk tanıtım toplantılarını, “Jakarta Istanbul Road Show” adıyla 27 Ekim 2009'da Ramada Plaza Istanbul Oteli'nde gerçekleştirdi.

Tanıtım toplantısına Endonezya Büyükelçiliği'nden Birici Sekreter Hidayet Atheh ile Jakarta Eyaleti Turizm Ofisi Direktörü Dr. Arie Budhiman basını bilgilendirdiler.

Dr. Budhiman, yaptığı sunumda geçen yıl Endonezya'yı 5 milyon turistin ziyaret ettiğini, başkent Jakarta'nın bunlardan 1.5 milyonunu ağırladığını belirtti. Jakarta'nın 108 adadan oluştuğuna dikkat çeken Dr. Budhiman şu bilgileri verdi: “Başkentimiz zengin turizm potansiyeliyle her kesim ve her zevke hiyap edbiliyor.

12 milyon nüfuslu Jakarta, 30 golf sahası, 274 tarihi miras, 30'u aşkın spa-kaplıcası ve 38 alışveriş merkeziyle Türk turistleri kucaklamaya hazırdır. Türk kardeşlerimizi Jakartayı keşfetmek için ülkemizde görmek istiyoruz”.

Tatilcilere, deniz, spor ve eko turizm alanlarında birçok seçenek sunan Endonezya, 17 bin irili ufaklı adadan oluşan bir ülke. Ada halkının elişi göznuru tahta oymacılığı ürünleri, ilginç hediyelik arayan tatlcilerin ilgisini çekiyor.

Seyahat acenteleri için yapılan toplantılara katılan turizmciler, Endonezya broşürleri alarak ülke ve Jakarta hakkında ayrıntılı bilgiler edindiler.

Acenteler hem birebir tanıtımlarını yaptı, hem de Jakarta'da faaliyet gösteren acente temsilcileriyle ortak zeminde buluşup birlikte neler yapabilecekleriene tartıştılar.

TÜRSAB Genel Sekreteri Gülnur Özalp,hayatımda bir kere jakartaya gittim umarım bu son olmaz çünki jakartayı çok sevdim ürünlerinizin devamını Türkiye'de görmek isteriz dedi

Arie Budhiman TÜRSAB Genel Sekreteri Gülnur Özalp'a Şal hediye etti

Jakartalı Dansçılar Türsab Genel Sekreteri Gülnur Özalp ve Turizmin Sesi Reklam Müdürü ile dans ediyor

Ramada Plaza Istanbul Oteli'nde gerçekleşen toplantı, Karacı Turizm'in organize ettiği gala yemeğiyle son buldu.

Gezmekten usanmayan köşe bucak tarih diyen Ersoy Soydan hem dans etti hemde bilgi aldı 

Endonezya'nın turizm hedefleri
Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO), krize rağmen turizmde kazançlı bölgeler arasında gösterdiği Asya-Pasifik'te yer alan Endonezya, bu yıl turist sayısını geçen yıla göre yüzde 1-2 seviyesinde artırıp rakamı 6.5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda yıldızı parlayacak bölgede bulunan Endonezya'da, 2014 yılına kadar beklenen turist sayısı hedefleri ise şöyle belirleniyor: 2010 yılında 7 milyon, 2011 yılında 7.7 milyon, 2012 yılında 8.5 milyon, 2013 yılında 9.3 milyon ve 2014 yılında da 10.3 milyon turist

TUROB Basın müşaviri Gönül Yıldırım gece boyunca dans etti

Halil Tuncer yeni yaptığı web sitesi www.haliltuncer.net 'i jakartalı dostlarına ve turizm basınına tanıttı

TUYED Başakanı Kerem Köfteoğlu, Jakartalı  yemek proğramı  sunucusunu elleriyle besledi

Jakarta dans Ekibi Turizmin Sesi Reklam Müdürü Zeynep Hardal ile birlikte

Turizmin Sesi Reklam Müdürü Zeynep Hardal Jakartalı gruplarla

Cem Polatoğlu Jakarta Turizm Tanıtma gecesinde basın mensuplarına önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapıcam Türsab Başkanlığına adayım dedi