TURİZMİN SESİ- HANDE KURT
Emire Konuk, İznik Çinilerinin en tanınan motiflerinden biri olan , saz yolu motifini hiç değiştirmeden,motifin geleneksel anlamı olan, sonsuzluk kavramına yeni bir görsellik kazandırdı. Saz yolu motifi ,yaşamın sürekliliğini ,doğada yeniden doğuşu, bedensel ve ruhsal yenilenmeyi,sonsuzluğu,bitki ve su motifleri ile kutsayan Anadolu sanatının en güzel örneklerinden biridir.
5. Art Bosphorus Çağdaş Sanat Fuarı'na İngiltere merkezli Future Studio sanatçısı olarak katılan Konuk, 8mx 4m'lik bir alanın tabanı ve tavanını ayna ile kaplayarak mekanın ortasına 3m yüksekliğinde ,İznik Vakfı'nın ,eski İznik Çini tekniğini yeniden yaratıp ürettiği ,Saz Yolu,motifinin tekrarından oluşan bir çini sütun yerleştirmekle ,eksi sonsuzdan artı sonsuza giden çok etkileyici bir görüntü elde etmiş. Bu çalışma ,İznik Çini sanatının aydınlığını, huzurunu ,çok az ögeyle ifade edebildiği sakin görkemini ,sonsuzluk inancını ,etkili bir şekilde bize bir kere daha yaşatıyor .
Aynı serginin başka bir bölümü ,İznik çinilerinin kullandığı renkleri, ayrı ayrı varak çerçevelerde sunarak yüceltiyor . Aynı alanda bir video enstalasyonunda da bu sanatın doğaya ne kadar yakın olduğuna şahitlik eden deniz görüntülerini izliyoruz. İznik çinilerine rengini veren kobalt mavisinden su yeşiline bu video da izlemeniz mümkün. Emire Konuk'un Sonsuz Sütun adını verdiği eseri, fuarın en çok ilgi çeken bölümlerinden biri. Bu sergi için ilk defa tasarlanmış. Çini sanatında kullanılan temel 9 rengin yer aldığı bölüm de ayrıca sanatseverlerden ilgi görüyor.