İZMİT PİŞMANİYESİ REKORLAR KİTABINDA

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Pişmaniye Festivali'nde 1 kilometre uzunluğundaki pişmaniye, Guinness Rekorlar kitabına girdi.

TURİZMİN SESİ


İzmit Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen pişmaniye festivali rekli görüntülere sahne oldu. 1 kilometre uzunluğundaki pişmaniye üretimi için yağmur oluklarından oluşan 1 kilometre uzunluğundaki yarı açık boruların üzeri alüminyon folyo ile kaplanırken, 7 usta ve 45 kişilik pişmaniye imalatçısı rekor denemesi için un, yağ ve sudan oluşan yaklaşık 25 kilogram hamur ile 100 kilogram şeker kullandı. Tel tel açılan pişmaniye daha sonra rekor denemesi için oluşuturulan yağmur oluklarına dolduruldu.

Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve İzmitlilerin hazır bulunduğu rekor denemesinde Guinnes Rekorlar Kitabı sorumlusu, yapılan pişmaniyeyi metre metre ölçü ve rekor olarak onayladı. Rekor onaylanınca 1 kilometre uzunluğundaki pişmaniye vatandaşlara dağıtıldı.

Kimi vatandaşlar oluklar içinde pişmaniyeyi yerken, kimi de folyolara topladığı kucak dolusu pişmaniyeyi bir poşete koyarak eve götürdü. Günlerce süren uzun uğraşlar sonucu hazırlanan standlar vatandaşlar tarafından saniyeler içinde dağıtıldı. Festival kapsamında uçaktan fuar alanına, içinde çeşitli sponsor firmalarca verilecek hediyelerin yazılı olacağı 3 bin küçük pişmaniye paketleri atılacak. 3 gün sürecek festivalde eski pişmaniye ustalarına ödül verilecek. Festival çerçevesinde konserler düzenlenecek.