İTܒLÜ ÖĞRENCİLER TUGEV’İ ZİYARET ETTİ

Turizm ve Otelcilik Okulu Öğrencileri, eğitim amaçlı her hafta düzenlenen gezileri kapsamında bu hafta Turizm Geliştirme Vakfı'nı (TUGEV) ziyaret ettiler!

TURİZMİN SESİ


Bölüm Başkanları Şaban Ali YAŞAROĞLU'nun eşliğinde TUGEV Genel Merkezine giden öğrenciler, Vakfın Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Dr. Özen DALLI tarafından “Toplantı ve Eğitim Salonu”nda ağırlandılar. Dr. DALLI, öğrencilere Vakfın kuruluş amacını anlatırken şunları söyledi: “TUGEV 1984'te kuruldu.

Vakfın Yöneticileri tüm sektör kuruluşları Başkanları ile önemli iş adamlarıdır. Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Kültür ve Turizm Bakanı'dır. Yeni tesislerin Turizme açılmasına paralel olarak nitelikli personel yetiştirme ve eğitime destek verme konusunda büyük çabalar sarf edilmiştir.

Kongre Turizminde ise, Vakfın bünyesinde kurulan bir iktisadi İşletme Örgütü ile 'Destination Marketing' İstanbul'u pazarlama ve özellikle Kongre turizminin geliştirilmesi amacı ile çok yönlü planlama, pazarlama ve uygulama denetimi işlevinde de bulunmaktadır”. Dr. DALLI, sözlerinin devamında ise; Turizmde eğitimin ne denli önemli olduğunu anlattıktan sonra, Dünya Kongre hareketlerinin gelişimini, ekonomik ve sosyal getirilerini ve bu sektörün Türkiye ayağı hakkında ayrıntılı ve geniş açıklamalarda bulundu.