İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden yola çıkan Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bir grup kadın, Milli Mücadele'nin kadın kahramanlarından Şerife Bacı'yı anmak için 105 kilometre “İstiklal Yolu” yürüyüşüne başladı

TURİZMİN SESİ


Şerife Bacı'nın 1921 yılında donarak şehit olduğu 21 Şubat'ta Kastamonu'ya ulaşmayı planlayan Türkiye'nin değişik illerinden bir grup kadın; çetin kış şartlarında yaptıkları bu yürüyüşle, Milli Mücadele yıllarının destansı kadın kahramanlarını anıyorlar.

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, şunları söyledi:
“Zorlu kış koşullarında geçeceğimiz 105 kilometrelik İstiklal Yolu'nda, 3 gece çadırlarda konaklayacağız. Bizim için 21 Şubat tarihi büyük önem taşıyor. Şerife Bacı, İnebolu'dan Kastamonu'ya kağnısıyla cephane taşırken Kastamonu Kışlası önünde donarak şehit olmuştu. Şerife Bacı'nın donarak şehit oluşunun 91. yılında kış şartları altında bu etkinliği düzenledik. Şerife Bacı'yı ve onlarca kadın kahramanı bu yürüyüşle anmayı amaçlıyoruz. Bu arada, her yıl haziran ayında Kastamonu'dan İnebolu'ya İstiklal Yolu yürüyüşü yapılıyor” diye konuştu.

Milli mücadele yıllarında, Ulu Önder Atatürk'ün “Gözüm cephede, kulağım İnebolu'da” sözleriyle önem kazanan İstiklal Yolu'nda, savaşan askerlere cephane ulaştırmak için insanüstü çaba sarf eden Şerife Bacı, sert geçen kış şartlarında üzerindeki giysiyi ve yorganını mermilerin üzerine örtmesiyle tarihe geçen bir halk kahramanı olarak biliniyor.