İSTANBUL’UN KONGRE ELÇİSİ OLUN

“İstanbul'un Kongre Elçisi Olun!” programı ve ödül töreni Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi

TURİZMİN SESİ


T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın himayelerinde, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosunun uluslar arası kongre ve toplantıların şehrimize kazandırılması amacı ile 2. sini düzenlediği “İstanbul'un Kongre Elçisi Olun!” programı ve ödül töreni Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Törende 2010 yılında 109 uluslar arası kongreye ev sahipliği yaparak “Dünyanın 7. Kongre Şehri” konumuna yükselmesinde katkılarından dolayı 109 kongre elçisine onur plaketleri takdim edildi.

TUGEV ve ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ev sahipliğinde gerçekleşen program ve ödül törenine; TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ICVB Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr.Temel Kotil katılarak konuşma yaptılar..


TUGEV ve ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş yaptığı konuşmada; “Kongre turizminin geçtiğimiz son on yıl içinde kaydettiği gelişmeler ve İstanbul'un geldiği bu önemli noktada; sektöre odaklı tanıtım faaliyetlerini üstlenen destinasyon pazarlama örgütünün, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun başarılı ve sektörle entegre çalışmaları, ulusal dernek ve birliklerin destekleri ile yıllardır gerçekleştirdiği stratejik, efektif tanıtım ve pazarlama faaliyetleri etkin rol oynadığını” belirtti.. “Bu seferberlikte aynı vizyon ile tüm pazarlama çalışmalarımızda yanımızda olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığımıza, THY Türk Hava Yolları ile güç birliğimiz kurumsal güçbirliği ve başarının örneğidir” dedi.

Bu güçbirliğini daha da geliştirmek amacı ile; “ICVB olarak 2007'de 'İstanbul'un Kongre Elçisi Olun' sloganıyla başlattıkları kampanyanın başarılarının artmasında çok önemli bir etkisi olduğunu…. ICVB, olarak bu program çerçevesinde ulusal dernek, birlik ve akademisyenlerle işbirliği yaptıklarını” belirten Yalçıntaş; Kongre elçilerimiz, yurtdışında katıldıkları uluslararası kongre ve toplantılarda katılımcıları İstanbul'a davet ederek başlattıkları kongre turizmi seferberliğinin başarısını hep birlikte kutladıklarını, bu güç birliği ile başarılarının önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğine inandığını” belirterek sözlerine devam etti. Yalçıntaş, İstanbul'un dünyanın ilk 10 ve Avrupa'nın ilk 5 kongre şehri arasında yer almasını hedeflemiştik, bunu başarmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hedefe siz değerli bilim insanlarımızla, meslek ve birlik temsilcilerimizle birlikte yarattığımız sinerji sayesinde ulaştığımıza inanıyoruz. Şimdi, davetimizi yineliyoruz.

Katıldığınız toplantılarda konuk değil ev sahibi olduğunuzu düşünün…..Yapılan her kongredeki bilgi birikimi tüm İstanbul'a yayılmaktadır. Bu yansımanın mimarı sizler olacaksınız ! İstanbul'u temsil etmek ve bugünün hedefini geleceğin gerçeğine dönüştürmek için…İstanbul'un Kongre Elçisi Olun!.... Dünyaİstanbul'da toplamak elinizde! “dedi. ICVB tarafından hazırlanan Kongre Elçisi filmi ile İstanbul kongre turizminin dünyadaki başarısı, önümüzdeki yıllarda kongre turizmi gelişmeleri, gerçekleşecek kongre ve çalışmalarının da paylaşıldığı törende; 2010 yılında şehrimize 109 kongre kazandırarak Dünya 7.ciliğine yükselmesinde rol oynayan 109 kongre elçisine, darphanede özel olarak bastırılan onur plaketleri takdim edildi…

2011 yılında İstanbul'un kazandığı , 2015 yılı NO DIG Konferansı ve 2017 yılı “WFNS -Dünya Nöroşirurji Kongresi nin elçileri; AKATED Yönetim Kurulu Başkanı YASİN TORUN ve Türkiye Nöroşirurji Derneği (TNDer) Başkanı Prof. Dr. MURAD BAVBEK; ICVB ile başarılı işbirliklerini, İstanbul'a kongre kazandırma tecrübelerini paylaşaraktılarKongre Elçileri Programı mekan sponsoru; 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önderliğinde açılan ve İstanbul'un en önemli kongrelerinden Dünya Su Forumu'na ev sahipliği yapan Haliç Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal'ın konuşmasının ardından konuklar öğle yemeğine katılarak, merkezi gezdiler.