İSTANBUL'U KONGRE MERKEZİ YAPMALIYIZ

ICCA ,İstanbul büyük kongreler sıralamasında dünyadaki kongre şehirleri arasında ilk sırada yer alması sonrası ICVB, TUGEV ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a plaket takdim etti

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Kongre ve Konvensiyonlar Derneği (ICCA) istatistiklerine göre İstanbul büyük kongreler sıralamasında dünyadaki kongre şehirleri arasında ilk sırada yer aldı.2011 yılında 500'den fazla kişinin katıldığı kongrelere ev sahipliği yapan şehirler arasında dünya birinciliği elde eden İstanbul'un bu başarısı için bugün İstanbul Ticaret Odası'nda bir basın toplantısı düzenlendi ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'a bir plaket verildi.İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, düzenlenen toplantıda İstanbul'un kongre turizminde katettiği yolu değerlendirdi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
 
 
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş İstanbul'un kongre turizmi yolculuğunun 15 yıl önce başladığını belirterek ilk kongre merkezinin 1996 yılında açıldığını, 1997'de ise Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)'in ve bunun bünyesindeki İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) kurulduğunu söyledi.Yalçıntaş, ICVB'nin 2007 yılında "İstanbul'un Kongre Elçisi Olun" adlı bir program başlattığını ve bu çalışmanın getirisi olarak 2010 yılında İstanbul'un kongre şehirleri listesinde ilk 10'a girdiğini belirtti. Yalçıntaş şöyle devam etti:2010'da ilk 10'a girdik 2011'de de dünya liderliğini yakaladık. Bu dünya liderliğii yakalarken Türkiye'nin en güzide çekim merkezinin İstanbul olduğunu bir kez daha gördük. 2011 yılında 31,5 milyon ziyaret etti ve bunun 8,5 milyona aşkını da İstanbul'a geldi. 2012 ekim ayında geçen yılın 8 milyon rakamını geçtik. İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 2009 yılına kadar İstanbul'da sadece tek kongre merkezi vardı. O yıllarda ICVB olarak İstanbul'a gelmek isteyen kongrelere yer bulamıyorduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıya 2009'dan itibaren iki kongre merkezi açıldı. Bu ikisinin açılmasıyla İstanbul'un kongre düzenleme kapasitesi üç katına çıktı. Bu iki kongre merkezi olmasaydı bugün bu noktaya gelmemize imkan yoktu." 
 
 
TOPBAŞ: KONGRE KAMPÜSÜ YAPMALIYIZ
İstanbul'un kongre turizminde elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu ifade eden İBB Başkanı Kadir Topbaş, bu başarının sürekliliği için çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtirken şu an 38 bin yatak inşaatının sürdüğünü otellerinse yüzde 98 doluluk oranı ile çalıştığı bilgisini verdi.İstanbul'da artan kongreler ile birlikte kongre kampüsünün de yapılması gerektiğini ifade eden Topbaş, "Hayalim kongreye gelenleri aileleri ile birlikte konaklayabileceği ve vakit geçirebileceği devasa bir alan. Böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyorum" dedi.