İSTANBUL’DA ARJANTİN TANGOSU

EMITT Fuarı'nın açılışına katılan Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer ve beraberinde bulunan Arjantinli turizmciler Ceylan Intercontinental Otel'de düzenledikleri gecede Türk meslektaşlarıyla buluştular

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
16 senedir düzenlenen EMITT Fuarı'na ilk defa katılan Arjantin heyeti Türkiye'nin yükselen bir ekonomi, Türk Hava Yolları'nın ise dünyanın sayılı havayolu firmalarından birisi olduğunu belirterek İstanbul ile Buenos Aires arasında nisan ayında başlayacak olan uçuşların iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da eşiyle katıldığı gecede ev sahipliğini Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer yaptı.

Turizm sektörü dışında, diplomatik çevrelerden ve iş dünyasından da katılımın olduğu ve Arjantin şaraplarının servis edildiği davette Buenos Aires'in ünlü Tango gruplarından Esquina Carlos Gardel de bir gösteri yaparak geceye renk kattılar.

Arjantin Gecesi'nin düzenlenmesinde Arjantin Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapan Delicias Travel & Incentives Genel Müdürü Iskender Çayla, bu tür etkinliklerin hem iki ülkenin turizmcilerinin birbirini yakından tanımasına, hem de yeni işbirliklerinin oluşmasına yardımcı olduğunu belirterek Arjantin Turizm Bakanı'nın büyük bir heyetle İstanbul'a gelmesinin önemini vurguladı. Çayla, Türkiye'nin turist ağırlayan ve turist gönderme kapasitesine sahip bir ülke olduğunu, bu aşamada uzaklıkların eskisi gibi engel olmadığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın gittiği her yere Türk turizmcilerinin de gittiğini, Arjantin pazarı ile yaklaşık 20 seneden fazladır çalışan acentaların bu yolda öncülük yaptıklarını belirtti. Iskender Çayla, EMITT Fuarı'na Arjantin heyetinin üst düzeyde katılımda bulunmasında Türk Hava Yolları Brezilya Müdürü Atagün Kutluyüksel'in özel çabalarının da çok önemli olduğunu belirtti. Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer ile İstanbul'a gelen heyette Hamurabi Noufouri, C. San Martin, Alejandro Schiavi, Yanina Russino, Mariano Vila gibi bakanlık yetkilileri yer alıyor.