İSTANBUL'A KARDEŞ ŞEHİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mexico City Belediye Başkanı Marcelo Ebrard ile Kardeş Şehir Protokolü'nü imzaladılar

TURİZMİN SESİ

Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı'nın kongresi için Meksika'nın başkenti Mexico City'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mexico City Belediye Başkanı Marcelo Ebrard ile Belediye Sarayı'nda bir araya geldi.

Mexico Belediye Başkanı Marcelo Ebrard, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Topbaş da şehirlerarasında ilişkilerin güçlendirilmesinin önemli olduğunu ve kardeş şehir anlaşmalarının gelecekte somut işbirliklerine yol açması dileğinde bulundu.

Başkanlık Sarayı'nda baş başa görüşmenin ardından Topbaş ve Ebrard, kardeş şehir imza töreni için birlikte salona geçtiler. Kardeş Şehir imza törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Türkiye'nin Meksika Büyükelçisi Alev Kılıç da katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Topbaş, şehirlerarası ilişkilerin dostluk ve barış politikalarını güçlendirdirdiğini, uluslar arası sorunların çözümüne olumlu katkı sunduğunu belirtti. Mexico City Belediye Başkanı Marcelo Ebrard da, konuşmasına tarihsel olarak uzun bir geçmişe sahip olan İstanbul ile kardeş şehir olmalarına memnun olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İstanbul ile Mexico City'yi kardeş şehir yapan protokol, her iki belediye başkanı tarafından davetliler önünde imzalandı. Türkiye'den gelen ve UCLG Kongresi için Mexico City'de bulunan yaklaşık 40 belediye başkanı da imza töreninde hazır bulundu.