İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi yerli malı haftasını kutladı

Türk Malları Haftası yani yerli malı haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır

TURİZMİN SESİ


Kültür, bir toplumun kimliğini, değerlerini, inançlarını ve davranışlarını yansıtan bir olgudur. Kültür, geçmişten gelen mirasımızı, bugünü anlamamızı ve geleceği şekillendirmemizi sağlar. Kültürümüzü yaşatmak, hem kendimize hem de toplumumuza karşı sorumluluğumuzdur.  Yerli malı haftası, Türk kültürü ve ekonomisi için önemli bir haftadır. Bu hafta, yerli üreticilerimizi desteklemek, yerli ürünlerimizin kalitesini ve çeşitliliğini tanıtmak, yerli tüketim alışkanlığı kazandırmak ve milli bilinç oluşturmak amacıyla kutlanır.

Bu haftanın önemini İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi 10-A sınıfı olarak bu anlamlı haftaya katkıda bulundu. Velilerin büyük desteğiyle, sınıfta yerli malı haftası etkinliği düzenlediler. İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri ve Sınıf Öğretmeni Mehtap Akyıldız’ın önderliğinde, aileler evlerinde hazırladıkları yerli malı yiyecekleri getirdiler. Sınıf içinde öğrenciler veliler ve öğretmenler birlikte yedi, içti, sohbet etti. Yerli malı haftasının önemini ve amacını anlatı. Yerli ürünlerin faydalarını ve lezzetlerini paylaştı. 

Sınıf öğretmeni Mehtap AKYILDIZ, siz değerli velilerimize ve sevgili öğrencilerime bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyorum. 18 günlük diyetimi sizin için bozduğuma hiç pişman değilim. Çünkü bugün hem sağlıklı hem de lezzetli yerli ürünler tükettik. Hem de yerli malı haftasının anlamına uygun bir şekilde kutladık. Lise öğrencisi olmamız, bu haftayı unutmamız veya önemsemememiz anlamına gelmiyor. Aksine, bu haftayı daha bilinçli ve sorumlu bir şekilde kutlamamız gerekiyor. Çünkü bizler, Türkiye'nin geleceği olan gençleriz. Yerli malı kullanarak, ülkemizin kalkınmasına ve bağımsızlığına katkı sağlayabiliriz. Yerli malı haftası, bize bunu hatırlatan bir fırsattır. Gelenekten geleceğe kültürümüzü yaşatmalıyız dedi.