İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi 19 Mayıs Kutlamalarını gerçekleştirdi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, heyecanı doruğa çıkaran marşlar eşliğinde çeşitli etkinliklerle Ataşehir’de kutlandı 

TURİZMİN SESİ


19 Mayıs 1919’da Samsun’dan atılan ilk adım, dünyaya örnek olacak destansı bir kurtuluş savaşına dönüşerek, yok olmuş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir Cumhuriyet doğurdu. 103 yıl sonra bugün de aynı ruh ve inançla bu şanlı mücadelenin sembolü, milletimizin şerefi olan al bayrağımız, geleceğimizin teminatı Türk gençliğine teslim edilecektir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs, hem bir milletin bağımsızlık mücadelesinin sembolü hem de geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın neferi gençlerimizin bayramıdır. İşte biz bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. Yıldönümünü, 19 Mayıs ruhunu yansıtan müzikler, renkli aktiviteler, sporcuların karegrofik aktiviteleri zeybek dansı ve halk oyunları ile bağımsızlık hareketimizi çoşkuyla kutluyoruz. 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşen 19 Mayıs Kutlamaları, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kutlamalarına geçildi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan protokol masasında, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Müdürü Gülcan İzci, İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdür Başyardımcısı Ünal Demir, Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdür Yardımcısı  Alparslan Koçak, Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Dedeoğlu, Beden  Eğitimi Öğretmeni İbrahim Serin, Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan Aşıkoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Handan Ünver, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selda Aydemir Ersan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özlem Sarı, Matematik Öğretmeni Melahat Mutlu,  Matematik Öğretmeni İlknur Genç, Biyoloji Öğretmeni Meral  Temel Özvarış, Din Kültürü Öğretmeni Esra Yavuz, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hacer Çağatay, Müzik Öğretmeni Filiz Çimagil  ve Arzu Angi hazır bulundu. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Organizasyon Komitesi, Okul Beden Eğitim Öğretmeni İbrahim Serim, Edebiyat Öğretmeni Handan Ünver, Müzik Öğretmeni Filiz Çumagil, Edebiyat Öğretmeni Selda Aydemir,  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özlem Sarı  ve Halk oyunları Öğretmeni  Selhan Bedirhanlı yer aldı. 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi balo salonunda açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi Okul Müdürü Halil Yetimoğlu, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi yetkililerine mekan sponsorluğu ve ikramları için teşekkür ederek sözlerine başladı. Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday çok değerli protokol  ve kıymetli veliler hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün  büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin, ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919’un Yıldönümü. Büyük bir anlam ve önem taşıyan bu günde sizleri en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Unutmayınız ki  Atatürk’ün Milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adım, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda  atılmış en önemli adımdır. Türk Milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103’ncü yılını kutluyoruz. 

Sevgili gençler, Tarihini kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreleri ve  Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, ülkemizi daha güçlü hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizler de ‘’Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp verilecek görevleri en iyi şekilde yapmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve Spor bayramınızı tebrik ediyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet ve saygıyla anıyorum diyerek sözlerini bitirdi. 

ASKERİ BİR TEMSİLCİ KATILMADI

Protokolde tek konuşmacı Prof Faik Somer Spor Lisesi Okul Müdürü Halil Yetimoğlu olurken, davet edilen ama koltuğu boş kalan garnizon yetkililerini aradı. Değerli ordumuzu temsilen bu özel günde protokol içinde askeri bir yetkiliyi görmek isterdik, keşke bizlerle birlikte burada olsalar, bu özel gösteriye şahit olsalardı dendi.  

19 MAYIS KUTLAMALARI ÇOŞKUYLA İZLENDİ

İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi öğrencileri hazırlamış olduğu bir dizi proğramla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde  Şiirle, Şarkıyla ve Halk oyunları gösterileriyle çoşkuyla kutlandı. Öğrenci velileri ve yakınları tarafından ilgile izlenen gösterilerde duygulu anlar yaşandı.