İstanbul Lütfi Kırdar, Turizmde Etikliği Destekliyor

Ulusal ve uluslararası binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Lütfi Kırdar, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından hazırlanan “Turizmde Global Etik İlkeler Bildirgesi”ni imzaladı

TURİZMİN SESİ

İmzalanan bildirge ile İstanbul Lütfi Kırdar, bugüne kadar yaptığı ve yapacağı tüm çalışma ve faaliyetlerinde bildirgede yer alan etik ilkeler doğrultusunda hareket edeceğini kabul etti. Hızla büyüyen kongrecilik sektörünün önde gelen kurumlarından İstanbul Lütfi Kırdar,  Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından düzenlenen “Turizmde Global Etik İlkeler Bildirgesi”ni resmen kabul etti. Bu yıl, Antalya’da 6.’sı düzenlenen T-20 Turizm Bakanları Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun ve UNWTO Genel Sekreteri Taleb D. Rifai’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Toplantının ardından düzenlenen imza töreninde İstanbul Lütfi Kırdar Genel Koordinatörü Güniz Atıs Azrak, Turizmde Global Etik İlkeler Bildirgesi’ne İstanbul Lütfi Kırdar adına imzasını attı. 

Birleşmiş Milletler’in (BM) ilkeleri çerçevesinde görev yapan örgüt; bildirge ile uluslararası barış ve refahı evrensel değerler ve insan haklarına saygı ilkeleri doğrultusunda sağlamayı, özellikle BM üyesi ülkelerin ekonomik gelişimlerini desteklemeyi ve dünya turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Örgüt, imzalanacak bildirge ile dünya turizminin sorumlu ve sürdürülebilir gelişimini bildirge kapsamında yer alan etik ilkelerin gerçekleştirilmesine bağlıyor.10 ilke altında toplanan bildirgede; turizmin insanlar ve toplumlar arasındaki karşılıklı anlayışa olan katkısı, turizmin bireysel ve kolektif yönleri, turizmde sürdürülebilirliğin önemi, turizmin kültürel mirası koruması gerektiği, turizmin ülke ve toplumlara ekonomik, sosyo-kültürel faydalar sağlaması ve refah seviyesini yükseltmesi gerektiği, yatırımcıların ve işletmelerin turizmin geliştirilmesi ile ilgili yükümlülükleri, turizm etkinliklerine tüm insanların katılabilme hakkı, turistik hareket özgürlüğü, turizm sektörü çalışanlarının ve girişimcilerin hakları üzerinde duruluyor.
 
İstanbul Lütfi Kırdar, Türkiye ve İstanbul turizmi açısından büyük öneme sahip söz konusu bildirgeyi imzalayarak bugüne kadar yaptığı ve yapacağı tüm çalışma ve faaliyetlerinde bildirgede yer alan etik ilkeler doğrultusunda hareket ettiğini ve etmeye devam edeceğini resmen kabul etmiş oldu. İstanbul Lütfi Kırdar Genel Koordinatörü Güniz Atıs Azrak, “İstanbul Lütfi Kırdar ekibi olarak, dünya ve Türkiye turizm gelirine kongre sektöründeki başarımızla katkı sağlıyoruz. İmzaladığımız Turizmde Global Etik İlkeler Bildirgesi ile tüm çalışmalarımızı turizmin doğru bir şekilde işleyişini sağlamak ve sürdürülebilir gelişimini desteklemek adına etik ilkelerin varlığının ve öneminin bilinciyle sürdüreceğiz” dedi.Ulusal ve uluslararası binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Lütfi Kırdar hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.icec.org/tr adresi ziyaret edilebilir.