İSTANBUL JEWELRY SHOW BAŞLIYOR

33 Ülkeden 1.000 Katılımcı Firma, 87 Ülkeden 50.000 Ziyaretçi ile “Istanbul Jewelry Show” 32. kez rekora koşuyor

TURİZMİN SESİ
17-21 Mart 2011 İstanbul Fuar Merkezi (Cnr Expo) Yeşilköy Türk ve Dünya Kuyumculuk sektöründe, üretimden satışa kadar her alanda hizmet veren 1.000'in üzerinde firma 17 Mart 2011'de açılacak olan 32. İstanbul Mücevher Fuarı'nda buluşuyor. Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen ve TEB Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek fuara, 33 yabancı ülkeden çok önemli katılımcı firma ve markalar katılıyor. Ortadoğu ve Avrupa'yı birleştiren en büyük mücevher fuarı olarak tanımlanan etkinliğe, 87 ülkeden toplamda 50.000 ziyaretçinin fuarı gezmesi bekleniyor. Doğu ve Batı arasında köprü görevi gören İstanbul'a ve Türkiye ekonomisine 26 yıldır çok önemli bir katma değer sağlayan fuar, 400 ton altın, 300 ton gümüş işlemenin gerçekleştiği Türk Kuyum Pazarı'na, doğru alıcı ve satıcıyı buluşturarak büyük ivme kazandırıyor.

Fuarın yüzde 85'i yerli, yüzde 15'i uluslararası sektör profesyonelinden oluşan ziyaretçi sayısı her yıl ortalama yüzde 24 oranında artarak rekor kırıyor. Fuarı ziyaret eden ilk 10 ülke Türkiye, Rusya, İran, Suriye, Yunanistan, BAE, Hindistan, Irak, İtalya ve Almanya'dan oluşuyor. Daha sonra Lübnan Azerbaycan, Bulgaristan ve diğer ülkeler geliyor. KOSGEB ve İDMMİB (İstanbul Değerli Metal ve Mücevher İhracatçıları Birliği) tarafından desteklenen fuar 5 holde toplamda 28 bin m2 alanda gerçekleşiyor. Ayrıca fuara, DTM'in (Dış Ticaret Müsteşarlığı) organizasyonuyla yurtdışından çok kalabalık bir alım heyeti katılıyor.

Fuarda sergilenen ürünler arasında altın ve pırlanta mücevherat, değerli ve yarı değerli taşlar, montür, inci, gümüş takı, saat, makine, kuyumcu malzeme ve ekipmanları, vitrin malzemeleri ve güvenlik gereçleri bulunuyor. Fuara katılan firmalar arasında Türkiye'den Damas Mücevherat, Atasay, Altınbaş, Pera Diamond, Gülaylar Altın, Favori, Koçak Gold, Orjinal Mücevherat, Uğur İnci, Zen Diamond, Ariş gibi sektörün lider firmaları yer alıyor. Fuarın ziyaretçi profili, üretici tedarikçileri, ithalatçılar, ihracatçılar, toptancılar, aracı kurumlar, perakendeciler, mücevher tasarımcıları, zincir mağazalar, TV ve mail kanalı satıcıları, hediyelikçiler, değerli taş uzmanları ve mücevher koleksiyoncularından oluşuyor.

“TEB” Fuarın Ana Sponsoru oldu
Türk Kuyumculuk sektörüne yönelik olarak geliştirdiği altına dayalı ürün ve hizmetleri ile sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren TEB, ISTANBUL JEWELRY SHOW MART 2011'in ana sponsorluğunu üstlendi.

“Bu seçkin organizasyonda yer almayı görev bildik”
TEB Altın Bankacılığı Direktörü Selami Erten bu büyük işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “Bankamız, Altın Bankacılığı Stratejik Planı çerçevesinde bugüne kadar Türk kuyumculuk sektörünün uluslararası piyasalarda rekabet edebilmesi amacıyla ihtiyaç duyduğu finansman desteğinin sağlanması, sektörün karşı karşıya bulunduğu sorunlara çözüm yollarının bulunması amacına, sektörün gelecek stratejilerinin belirlenmesine yönelik çalışmaları her zaman ön planda tutmuştur. Bu bağlamda bu seçkin organizasyonda yer almayı hem ülke çapında yaygın bulunan müşterilerimiz ile buluşmak hem de sektörün gelişimine olumlu katkıda bulunmak ve sektörün yeni pazarlara ulaşmasında rol almak amacıyla kendimize görev bildik.”

UBM & Rotaforte ortaklığı fuara ilgiyi arttırdı
Fuar yetkilileri, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu, bu nedenle fuara ilginin her geçen yıl giderek arttığını belirterek, dünyanın en büyük 17. Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisine sahip ülkemizin, dünya mücevher pazarında da iddialı bir konumda olduğunu vurguluyorlar. Bilindiği gibi Rotaforte, geçtiğimiz yıl dünyanın lider fuar şirketlerinden, merkezi Hong Kong'da olan ve 15 sektörde faaliyet gösteren UBM Asia ile ortaklık anlaşması yapmıştı. UBM & Rotaforte Genel Müdürü Şermin Cengiz, dünyanın en büyük 12 mücevher fuarını düzenleyen bu iştirakle, Türk firmalarının yurtdışı açılımına sağladıkları katkının yanı sıra, UBM Asia'ya diğer ürün ve markalarını Türk, Doğu Avrupa, Balkan, Rus, BDT ve Orta Doğu pazarlarına sunma olanağı da yarattıklarını belirtiyor.

Cengiz, fuarla ilgili görüşlerini ise;
“Bu birleşme ile yakaladığımız sinerji 17 Mart'ta başlayacak olan fuarımızda da hissedilecek. 26 yıllık tecrübe ve birikimimiz sektörün dünya liderlerinden ve en prestijli şirketinin portföyüyle daha da güçlendi. İDMMİB ( İstanbul Değerli Metal ve Mücevher İhracatçıları Birliği) tarafından desteklenen fuarımıza büyük ilgi var. Bildiğiniz gibi Türkiye, dünya çapında altın mücevher ihracatında ikinci, ithalatında beşinci ve üretiminde ise üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'de kuyumculuk sektörünün dağınık ve çeşidi bol bir yapıda olması, ticari fuarları satış ve pazarlama açısından cazip platformlar haline getiriyor. Türkiye'nin uluslararası kuyumculuk pazarı, Rusya ve diğer BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Orta Doğu gibi civar bölgelerden gelen yoğun talep doğrultusunda gelişiyor. Bu nedenle sektör adına önemi çok büyük” olarak açıklıyor. 17-21 Mart tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi (CNR Expo) Yeşilköy'de düzenlenen fuar, sektör alıcıları tarafından 17 Mart günü 11: 30 – 19: 00, 18-19-20 Mart günlerinde 10:00–19:00 ve 21 Mart günü ise 10:00 – 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.