İSTANBUL 2010 İNANÇ TURİZMİ ZİRVESİ

“İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi” 23 – 24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecektir

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2002, 2004 ve 2006 yıllarında Kuşadası, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen “İnanç Turizmi Günleri” etkinliği bu sene İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi vesilesiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle uluslararası bir boyuta taşınmıştır.

“İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi” 23 – 24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecektir.

İstanbul'un geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bir inanç turizmi merkezi olmasını sürdürülebilir hale getirmek, davetli katılımcılara İstanbul'u tanıtarak uluslararası anlamda İnanç Turizmi alanında vazgeçilmez bir destinasyon, bir marka şehir olduğunu tüm din temsilcileriyle birlikte teyid eden bir çalışmaya ev sahipliği yapmak amaçlarıyla düzenlenen; genelde Türkiye'nin, özelde ise İstanbul'un dinler, kültürler ve düşünceler kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine, kesişme noktası olma özelliğine değinerek, İstanbul'da yaşam alanı bulan, İstanbul'dan etkilenen ve İstanbul'u etkileyen dinlerin buluşmasını sağlayan bir etkinlik olacak “İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi”nde, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Dinlerarası İlişkiler, Birlikte Yaşama ve Kültürler, Teoloji, İnanç Turizmi konularında oturumlar düzenlenecektir.

Uluslararası boyutlarda, yerli ve yabancı, konusunda uzman akademisyenler, teologlar, din adamları, turizmciler, gazeteci ve yazarların konuşmacı olarak iştirak edeceği zirveye izleyici olarak da yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, turizmci ve basın mensuplarının iştiraki arzu edilmektedir.

Bu bağlamda; www.inancturizmizirvesi2010.com web sitesinde yayınlanan ayrıntılı program çerçevesinde gerçekleştirilecek “İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi”nin 23 Kasım 2010 Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Auditorium'da saat 09.30'da düzenlenecek “Açılış Töreni”ne ve 19.00 – 20.00 saatleri arasında Hakan Aysev Solistliğinde gerçekleştirilecek “Senfoni ve İlahiler Gala Konseri”ne katılmanızı rica ederiz.

İSTANBUL 2010 İNANÇ TURİZMİ ZİRVESİ ORGANİZASYON KOMİTESİ

GALA KONSERİ / SENFONİ VE İLAHİLER
23 KASIM 2010 / 19.00 – 20.00
LÜTFİ KIRDAR KONGRE VE SERGİ SARAYI – ANADOLU AUDITORIUM
İSTANBUL' da SENFONİK MÜZİK
Besteci Oğuzhan BALCI yönetiminde ve tenor Hakan AYSEV' in solistliğinde Menajerliği'ni UP ORGANİZASYON' un yaptığı ORKESTRA İSTANBUL tarafından, Itri'den Dede Efendi'ye, Ali Ufki Bey'den Schubert'e İstanbul'a dair birçok melodinin seslendirileceği, “İSTANBUL 2010 İNANÇ TURİZMİ ZİRVESİ” için hazırlanmış bir konserdir.

İstanbul yüzyıllardan buyana çeşitli uygarlıklara, toplumlara ev sahipliği yapmış bir medeniyetler başkentidir. Hangi toplum bu topraklarda zaman geçirdiyse, bizlere asırlar boyu şöhretlerini sürdürecek çok değerli miraslar bırakmışlardır. Müzik de bu mirasların en değerlilerindendir. Sadece Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne kadar olan sürece şöyle bir göz attığımızda dahi, İstanbul'da yaşamış birçok müzikal stil bulmak mümkün olacaktır. Düşünün ki bu imparatorluğun bazı padişahları bile musiki üstadı, diğerleri ise bestekârların ve icracıların en büyük destekçisi.

Avrupa ile gerçekleşen her türlü yakınlaşmada müzikal açıdan da çeşitli kazanımlar ve paylaşımlar olduğu göz ardı edilemeyecek yoğunluktadır. İstanbul'da yaşayan her medeniyetin, her dinin de kendisine ait bir musikisi olduğunu düşünürsek bu şehir başlı başına bir müzik diyarıdır diyebiliriz. Hele ki Cumhuriyetin kurulmasından sonra İstanbul, aktif olarak yaşayan bir sanat şehri olmuştur. Bu sebepledir ki tüm Dinlerin birleştiği bu büyük şehri TÜM DİNLERİN İLAHİLERİ ve İSTANBUL' a ithaf edilen eserler ile dillendireceğiz.

PROGRAM
1- Uvertür
2- Salât-ı Ümmiye / Tekbir - Buhurizade Mustafa Itri Efendi
Dini musikinin de çok önemli eserleri Itrî'ye aittir. Kutsal emanetlerin ziyareti sırasında okunan ilahidir.
3- Uyan Ey Gözlerim - Ali Ufki Bey'den
Muratın bir sabah kaçırdığı sabah namazı ardından yazdığı ilahidir.

4- Ave Maria - F. Schubert
Gayet dokunaklı "selam Meryem" veya "merhaba Meryem" anlamında Katolik bir duadır. Bu çerçevede sayısız şarkıcı ve soprano'nun seslendirdiği dinginlik veren bir aryadır.

5- Musevi İlahisi

6-Enstürmantel İlahi

7- İstanbul Senfonik Suiti - Oğuzhan Balcı
Bir şehir düşünün, Itri'nin mucizesi, Efendilerin nev-edası…
Bir şehir düşünün, insanların hep mutlu DİNLERİN HEP KARDEŞ OLDUĞU…
Elbette İstanbul gibi Dünya' da eşi benzeri nadir bulunacak bir şehir için söylenecek daha çok şey var. Bunlar sadece bir kısmı…

8- Üsküdar'a Giderken - Anonim

Şef: Oğuzhan BALCI
Solist: Hakan AYSEV
Düzenlemeler: Oğuzhan BALCI
Sahneleyen: UP ORGANİZASYON