İSTANBUL 20 MİLYON TURİSTİ KALDIRMAZ

TUROB Kongresi'nde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İstanbul'u malesef yanlış planlamışız Göç şehri yapmışız.

TURİZMİN SESİ-FATİH ARDIÇ


Bakan Günay,İstanbul 20 milyon turisti kaldırabilecek bir altyapıya sahip değil" dedi. TUROB Kongresi'nde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2009'daki iyi sonuçların turizmcileri rehavete sürüklememesini istedi. Günay, şunları söyledi: Turizmcilerin ihracatçı sayılmasına ilişkin yasal düzenleme, ilk kez geçen yıl devreye girdi.

Enerji desteği konusunda bir sıkıntı yaşamıştık. Şarap üretimi konusunda yaşanan sıkıntıları da en kısa sürede aşacağız. Ecrimisil konusunda da bazı sıkıntılar var. Farklı ecrimisil uygulamalarını ortadan kaldıran yeni bir düzenlemeyi de Maliye Bakanlığı ile birlikte imza altına alabildik.”

KRUVAZİYER TURİZMİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR
İstanbul'un Türkiye çapında yüzde 6'lık bir artış sağladığını kaydeden Günay, “İstanbul, dünya var oldukça hep kültür başkenti olarak kalacaktır. 2010 Kültür Başkenti projesini bir başlangıç olarak sayıyoruz. İstanbul'da itiraf etmek gerekiyor ki, havalimanı artık kenti taşımıyor. Sabiha Gökçen desteğini de vermemize rağmen sıkıntılar var. Bunu yeni bir şekilde planlamamız gerekiyor. Bunu yakından takip edeceğiz. Aynı şekilde İstanbul, kruvaziyer turizmini geliştirecek altyapıya sahip değil. Bu bizim için acil projelerden birisidir. İstanbul'u malesef yanlış planlamışız. Göç şehri yapmışız. Bu nedenle İstanbul 20 milyon turisti kaldırabilecek bir altyapıya sahip değil" diye konuştu.