İSTANBUL, PROJELERİYLE 2010’A HAZIR

Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 AKB Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın (AKB) şeffaf bir şekilde yönetildiğini, bütçeyle ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu savundu.

TURİZMİN SESİ


Yazıcı, "Bize yönelik yapılan eleştirilerde çok ağır ithamlarda bulunuldu, yağma sözcüğü bile kullanıldı. Oysa kamu kaynağı kullanan her kurum denetlenir. Biz de kamu kaynağı kullanan bir kurumuz ve her yıl denetleniyoruz. Yapılan denetimlerde herhangi bir sorun yok." dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın, 2010 yılı içerisinde hayata geçireceği projeleri tanıtmak amacıyla Taksim Hilton Otel'de yaptığı toplantıda Bakan Yazıcı, projelerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "AKB bütçesine ilişkin soruşturma yürütüldü mü? Ve ne kadar bütçeye sahipsiniz?" sorusuna Yazıcı, AKB olarak her zaman şeffaf olduklarını ve gazetelerde yer alan AKB bütçesine soruşturma şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yazıcı, "Koordinasyon Başkanı benim, eğer usulsüz bir şey olduğuna inanıyorsanız bana bildirirsiniz ben de gerekeni yaparım" dedi. Yazıcı, AKB bütçesinin 2009 yılı itibariyle 200 milyon TL olduğunu 2010 yılı bütçesinin ise 300 milyon TL olarak belirlendiğini kaydetti.

İstanbul'da 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasaydı da bu projelerin yapılmasının gündemde olduğunu ifade eden Yazıcı, "Zaten gündemde birçok proje vardı, ancak bunların çoğu kaynak yetersizliği gibi nedenlerle hayata geçirilemiyordu. İşte 2010'un ilanı ile kurulan bu Ajans sayesinde kültür-sanat projeleri için gerekli kaynaklar bulunmuş oldu." yorumunu yaptı.

AKM'DE SORUMLULUK YÜRÜTMEYİ DURDURAN KİŞİLERDİR
2010 Avrupa Kültür Başkenti tanıtımı için hazırlanan afişte Atatürk Kültür Merkezi yerinde Haydarpaşa Garı'nın yer almasının ne anlama geldiğini soran bir gazeteciye ise Bakan Yazıcı, "O sadece bir tasarım ama bakın işe yaramış, şimdi siz Haydarpaşa Garı'nın önünden geçerken daha dikkatli bakıyorsunuz" dedi. AKM'nin yeniden hayata geçirilmesi projesinin aksaması sorumluluğunun kendilerine ait olmadığını söyleyen Hayati Yazıcı, "Onarımın gecikmesiyle ilgili sorumluluk tamamen yürütmeyi durdurma kararı için başvuruda bulunan kişilere aittir." açıklamasını yaptı.

TANITIMLAR GEÇ BAŞLAMADI
2010 yılı tanıtım kampanyalarının ocakta başlamasının geç olup olmadığının sorusuna ise İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç yanıt verdi. Bugüne kadar İstanbul'un markalaşması adına yapılan çalışmaların en büyüğünü gerçekleştireceklerini kaydeden Avdagiç, yurtdışında ve yurtiçinde yapacakları tanıtım kampanyaları ile İstanbul'un uzun vadede tanıtılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Avdagiç, "Tanıtıma geç başlanmış değildir" dedi.