İSPANYOLDA KEBAP HAFTASI

İspanyol otel zinciri Barceló Hotels & Resorts'un İstanbul'daki temsilcilerinden Barceló Eresin Topkapı,Picasso Restaurant'ta 14 Eylül ‘e kadar geleneksel Türk kebap ve mezelelerini tadabilirsiniz

TURİZMİN SESİ -HANDE KURT


Turizminsesi Ekibi ,Halkla İlişkiler Koordinatörü Vuslat Aslan ve Şef Ahmet Eren ‘den Türk kebap ve mezeleri haftası hakkında bilgi aldı. Türk kebap ve meze haftasında Türk meze tabağı serpme meze çeşitlerinden oluşuyor.

 

Zeytinyağlı çeşitleri olarak yaprak sarma,zeytinyağlı enginar, biber dolma,taze fasulye, barbunya pilaki ve imam bayıldı sunuluyor. Gavurdağı salatası ise ince doğranmış domates, salatalık, biber, taze soğan,ceiz ve nar ekşisi sos ile hazırlanırken paçanga ,içli köfte ve mantı diğer alternatifler arasında bulunuyor.

Kebaplar ise, Şaşlık kebabı, Adana kebap,Urfa kebap ve patlıcan kebabı olarak belirlenmiş.

Tatlılar ise Şef Ahmet Eren ‘in yorumu ile künefe, tabakra ay ve yıldız süslemesi ile milli künefe olmuş. Sakızlı fırın sütlaç ve yaz güneşi şeklinde süslemesi ile İrmikli helva dondurma ile sunuluyor. Geleneksel lezzetlere düşkün yemekseverler, 14 Eylül’e kadar Picasso Restaurant ‘a gidebilirler.