İSPANYA’DAN AKDENİZ YOLCULUĞU

Finansbank'ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserleri'nin ilkbahar dönemi, “Akdeniz Yolculuğu” temasıyla açılıyor

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
İlk konser, 22 Şubat Çarşamba akşamı, Akdeniz'in kültürleri buluşturan ülkesi İspanya'dan düşlerle başlıyor.
Finansbank'ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri'nin ilkbahar dönemi, keman sanatçısı Hasan Tura ve piyanist Müge Hendekli'nin “İspanya Düşleri” başlıklı programıyla, 22 Şubat Çarşamba akşamı başlayacak.
“İspanya Düşleri” programı kapsamında sanatçılar, Sarasate'den “Endülüs Romansı”, “Playera”, “Çingene Havaları”, Yalçın Tura'dan 3 Vals ve Ballade, Saint-Saëns'dan “Introduction ve Rondo Capriccioso” Granados'tan “İspanyol Dansı” Albéniz'den “Tango”, De Falla'dan “Suite Populaire” ve Ravel'den “Tzigane” eserlerini seslendirecekler.
İspanyol ezgileri ile ilkbaharı müjdeleyen konser 19.30'da başlayacak.

İlkbahar döneminde “yıldızlar”a yolculuk: Martha Argerich ve Shlomo Mintz Albert Long Hall, klasik müzik konserlerinin ilkbahar programında, Martha Argerich ve Shlomo Mintz gibi önemli yıldızları da ağırlayacak.
Ünlü kemancı Shlomo Mintz'in piyanist Sander Sittig eşliğindeki 28 Mart konseri ve Martha Argerich-Mauricio Vallina'nın 13 Nisan'daki iki-piyano dinletisi ile ilkbahar dönemi etkinlikleri doruğa ulaşacak.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri hakkında
15 yıldır düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, geçtiğimiz yıldan bu yana Finansbank tarafından destekleniyor. Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, her Çarşamba gecesi okulun Albert Long Hall adlı tarihi binasında öğrenci, öğretim üyesi ve İstanbullu müzikseverleri biraraya getiriyor. Albert Long Hall, eşsiz akustiği, 120 yıllık dev orgu, iki Steinway marka konser piyanosu ile hem dinleyicilerin hem de sahneye çıkan sanatçıların belleklerinde özel bir yer ediniyor.