İSATAG ile Lale Bienali’nin Tohumları Atıldı

Lale Müzesi ile İSATAG Acentalar için anlaşma yaptı. Acentalar en az 10 kişilik grubu ile 1 saat vakit geçirmek kaydıyla ücretsiz Lale Müzesi’ne girebilecekler

TURİZMİN SESİ


Müze Ücretleri öğrenci 25TL, yerli ziyaretçi 50 TL, yabancı ziyaretçi için ise 100 TL. 

ÖZSAVAŞ “LALE BİENALİ YAPACAĞIZ”

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş; “Lale Müzesi ile bir işbirliği yaptık. Lale Bienali’nin İstanbul’da ön çalışmasına başlayacağız. İstanbul’da Uluslararası Lale Festivali organize etmek için biz işbirliğine girişeceğiz ve uluslararası seviyeye Lale Festivali’ni ve laleyi uluslararası seviyeye getirebilmek için çalışmaları başlatacağız inşallah. Birlikte öyle de bir çalışmamız olacak. Çünkü malumunuz olduğu üzere bu konuda çok ciddi beslenen ülkeler var. Ömer Kartın’ın da söylediği gibi hem Hollanda hem de Singapur örneği ki İstanbul’da da Lale simgelerinden biridir. Ama çok ulusal seviyede kaldığını düşünüyoruz.

Bunu birazcık daha uluslararası seviyesine taşıyıp, festival gibi bir çalışmayı başlatacağız. Detayları ile ilgili biz kendi aramızda bir çalışma grubu oluşturup, Lale Vakfı ile birlikte bu konuda ortak bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Lale Bienali’ni önümüzdeki sene 1-30 Nisan 2024 tarihi gibi yapmayı planlıyoruz. İşbirliğimizin sektörümüze hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

İSATAG Saymanı, festivalin fikir annesi ve projeyi yürütecek olan Neşe Çevik ise; “Tek bir bölgede değil, bir çok alanda Göztepe Parkı, Beykoz Korusu, Sultanahmet Meydanı, Emirgan Korusu gibi bir çok alanda Lale Bienali olarak gerçekleşecek. Kulağa bile Lale Bienali çok hoş geliyor. İstanbul’da bir günden fazla kalan acentalara tavsiye edeceğimiz bir program. Sultanahmet’te gördüğünüz Lale Halısını birçok yerle görüşme halindeyiz. Newyork Belediyesi ve Avrupa’nın bir çok şehri ile görüşme halindeyiz. Önümüzdeki Nisan ayında bir çok şehirde yapmayı amaçlıyoruz. Etkinlikler de düşünülüyor; özellikle söyleşiler, sergiler, çalıştaylar, konserler gibi” diyerek görüşlerini belirtti. 

ESER SAYIMIZ AZ AMA ZENGİNLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

TurizminSesi.com sitemize vermiş olduğu demeçte Lale Müzesi Müdürü Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner; “Lale Müzesi 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Rahmetli Kadir Topbaş tarafından açılmış daha sonra öncelikle İstanbul Lale Vakfı kurulmuş, Vakfa bağlı olarak da bu müze tesis edilmiş. Tabi o günden bugüne kadar tabii belli bir aşama kaydedememiş.

Çünkü Kadir Topbaş rahmetli olunca Müze ve Vakıf bir duraklama devrine girmiş ve 2022 yılının Ekim’inde herhalde burayı devralmış. Vakıf Başkanı değişmiş, Salih Arslan Beyfendi olmuş. O günden itibaren eski vitrinleri değiştirmiş yeni bir müze teşhiri hazırlanmış.

Tabi eser sayısı az olduğu için bunun zenginleşmesi için çalışmalar yapılıyor. Gerek bağış gerek satın alma yoluyla eserlerin zenginleşmesi için çalışmalar başlatılıyor” dedi. 

18 MAYIS MÜZELER GÜNÜ’NDE LALELİ OYALAR VE LALE HAKKINDA ETKİNLİĞİMİZ OLACAK

Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner; “Tabi müzenin eseri var ama çok hareketli bir sergi salonu da var. Son iki ay içinde hem içinde lale olan çeşitli çini ve seramiklerin sergilendiği bir Çini Sergisi, bir de Tülin Onat isimli çok meşhur bir ressamın resim sergisi yapıldı ve daha sonra yine etkinlikler bu Sergi Salonu’nda devam edecek.

18 Mayıs Müzeler Günü’nde Laleli oyalar hakkında Lale Koleksiyonu Semra Erkan tarafından bir konuşma yapılacak. Bu şekilde kültürel etkinliklerimiz devam edecek” diyerek sözlerine devam etti. 

DA VİNCİ, PİCASSO GİBİ ÜNLÜ RESSAMLARIN ESERLERİ SERGİ SALONUMUZDA SERGİLENECEK

Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner; “Bir de müzenin binası tarihi bir bina, Emirgan Korusu’nda ki üç köşkün atlarının burası ahırları olarak 19. YY’da planlanmış. Atların burada tımarları ve bakımı yapılıyormuş ve müştemilatı varmış bakımları yapan seyislerin içinde kaldığı.

Tarihi eserin içinde müzede yerli ve yabancı turistlerin çok dikkatini çekiyor.

Bu önümüzdeki yıllarda düzenlenecek uluslararası sergilerle Da Vinci, Picasso gibi çok ünlü ressamların eserlerini yurtdışından getirip burada sergi salonunda sergileneceği zaman bu müzenin adı daha çok sık geçecek ve daha çok ziyaretçi çekeceğini umuyoruz” dedi. 

ÜZERİNDE LALE OLAN BİR ÇOK ÜRÜN HEDİYELİK EŞYA DÜKKANIMIZDA 

Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner; “Hediyelik eşya birimleri var. Burada da üzerinde lale olan her türlü hediyelik eşya satılıyor. Eşarplar, takılar, çeşitli kalemler, kupalar, seramik kaplar vs. Tabi bu hediyelik eşya reyonu çok küçük bir makamda olmakla beraber ileriki zamanlarda daha çok genişletilip, daha fazla ürün satılması planlanıyor.

Tabi uzun süre kapalı olduğu geriye bir anda olmuyor zaman içerisinde hepsi yerine oturacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

MÜZE ZİYARET SAATLERİ

Yaz Dönemi (1 Nisan - 30 Eylül tarihleri arası): 10:00 - 19:00

Kış Dönemi (1 Ekim- 31 Mart tarihleri arası): 10:00 - 18:00

Müze Pazartesi günleri kapalıdır.

Dini Bayramların arife ve birinci günleri ile

31 Aralık - 1 Ocak günleri de kapalıdır.

 

WEB MEDYA GRUBU - Turizmin Sesi tarafından üretilen, //www.turizminsesi.com/tarfından yayınlanan haberlerin tüm hakları saklıdır. Kod, Haber, Resim,Röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları WEB MEDYA GRUBU'na aittir. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.