İŞ YAŞAMINA ATILAN İLK ADIMLAR

Diplomalarını alan 58 öğrenci keplerini havaya fırlattıktan sonra Of Aman Nalan'ın şarkıları ile coştular

TURİZMİN SESİ


Nalan'ın sahnede kalmalarını istediği mezunlar hem şarkılara eşlik ettiler hem de arkadaşlarıyla dans ederek muzeniyetlerini kutladılar İKYMO Müdürü Prof.Dr.Mehmet Nuri Bodur; “Milletimizin bugünün bilgi ve teknoloji sağaşı için sizlere ihtiyacı var” İKMYO Mütevelli Heyet Başkanı Bahattin Durmuş mezunlara; “Mezuniyetten sonra da yakanızı bırakmayacağız” dedi

İş Yaşamına Atılan İlk Adım sloganıyla 2007-2008 öğretim yılında finansın merkezi olan İstanbul Zincirlikuyu'da kapılarını öğrencilere açan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) ilk mezunlarını verdi.
İstanbul Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi'nde düzenlenen diploma töreniyle diplomalarını alan 58 öğrenci mezuniyet sevincini aileleri ve yakınlarıyla paylaşırken Of Aman Nalan'ın şarkıları ile coştular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören akışı içerisinde öğrenci konseyi adına bir konuşma yapan dönem başkanı İhsan Sorar, mezunların okulda aldıkları eğitimle iş yaşamında kendilerinden beklenen başarıyı yakalayacaklarını belirterek arkadaşlarına, kendilerine destek veren ailelerine, öğretmenlerine ve Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyelerine teşekkür etti.


Okul birincisi olan İşletme Programı öğrencisi Merve Arslan ise yaptığı konuşmada “Bizler sırtımızı dönsek te yeniliğe engel olamayız. Sırtımızı dönmek yerine geleceğe yönümüzü çevirip yeniliklere açık olmalıyız. İstanbul Kavram Meslek Okulu'nda bize takım içerisinde çalışma başarıyı elde etme ruhunu aşıladılar” dedi.Arslan konuşmasını tüm öğretim elemanlarına ve ailesine teşekkür ederek “İyi ki varsınız” cümlesiyle noktaladı.

BİLGİ VE TEKNOLOJİ SAVAŞI İÇİN SİZLERE İHTİYAÇ VAR
Açılış konuşması için kürsüye davet edilen İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Nuri Bodur, toplumsal yatırımların en önemlisinin insana yapılan yatırım olduğunu hatırlatarak, “yüksekokulumuz, ülkeyi ve toplumu refaha, mutluluğa ulaştıracak, bilgi ve çare üreterek her düştüğü zorluğun üstesinden gelecek Atatürkçü, laik kaliteli beyinler yetiştirmeyi amaç edinmiştir” dedi.


İki yıllık yüksekokullardan ara eleman olarak mezun olanların kendilerini iyi yetiştirmeleri halinde kolaylıkla iş bulabildiklerini söyleyen Prof. Dr.Mehmet Nuri Bodur “Size bu imkanları sunan ülkenize ve ailenize vefa borcunuzu en iyi şekilde ödeyiniz. Geçmişte pek çok, yerli ve yabancı düşmanla savaşmak zorunda kalmış olan milletimizin bugünün bilgi ve teknoloji savaşı için sizlere ihtiyacı var. Sizler, 21.yüzyıl Türkiye'sinin genç aydınlarısınız. Ulu önder Atatürk diyor ki; Çalışmadan yorulmadan rahat yaşama yollarını itiyat haline getirmiş milletler evvela hassasiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar” şeklinde konuştu. Prof.Dr.Mehmet Nuri Bodur “Yolunuz açık, şansınız bol, tüm başarılar sizlerle olsun” cümleleriyle konuşmasını noktaladı.

MESLEKİ BECERİSİ OLMAYAN TOPLUMLAR REKABET EDEMEZ
“Bir genç hatırlıyorum... 1971 yılında liseyi bitirip İstanbul'a okumaya geliyor. Maddi durumu yetersiz olduğu için bir dershanede katiplik yapıyor aynı zamanda Yüksek Ticaret ikinci öğretimde okumaya başlıyor ve bu çocuk 1974 yılında Kavram Dershanesi'ni kuruyor” sözleriyle eğitim sektörüne nasıl adım attığını özetleyen İKMYO Mütevelli Heyet Başkanı Bahattin Durmuş bugün Kavram'ın 50'nin üstünde dershane, 40-50 bin öğrenci ve 1500-1600 çalışanı ile büyük bir kurum olduğunu belirtti.


“Bu altyapının tacı Kavram Meslek Yüksekokuludur” diyen Bahattin Durmuş, ilk harcın da ilk mezunlar olduğunu vurguladı.
İlk mezunları vermenin gururu yüzünden okunan Bahattin Durmuş mezunlara şu cümlelerle seslendi: “Bizim ilk mermilerimizsiniz, sizi hedefe doğru sıktık. Hedefi bulduğunuzda bırakacağınız etki bizim notumuz olacak. Size bakıp Kavram'a not vrecekler. Ben herzaman mesleki becerisi olmayan toplumlar rekabet edemezler düşüncesindeydim ve bu açığı gidermek için çok çalıştım. İçimdeki çocuk büyüdü ben yaşlandım ama o hala genç. Düşüncesini hayata geçirmeye devam edecek.

Mezun olsanızda yakanızı bırakmayacağız. Çünkü sizin başarınız bizim başarımızdır. Sizlere iş dünyasında her tür desteği vereceğiz.”
Okul birincisi Merve Arslan, ikinci Tuğba Boz ve üçüncü Sercan Çebi'ye verilen Plaketler sırasında bir konuşma yapan , İKMYO Mütevelli Heyeti ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Yüksel Çengel, Yüksek ticarette yüksek matematik dersinden geçmiseni Bahattin Durmuş'a borçlu olduğunu belirterek, “Bahattin Durmuş ömrünü eğitime vakfetti ve bu yüksek okul için çok bekledi” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere temsili diplomaları verildi. Yrd.Doç.Dr Ergin Gümüş'ün öğrencilere Andı okutturması ile birlikte keplerini havaya fırlatan öğrencilerin coşkusunu Of Aman Nalan'ın aralarına katılması daha da artırdı. Çiçekler Açar, Acemi Balık gibi şarkıları ile mezunları coşturan Nalan her isteyenle tek tek fotoğraf çektirdi. Mezuniyet töreni davetlilere Alpedo'nun meşhur Maraş dondurması ikramı ile sona erdi.