İŞ İMKÂNINI DONDURMA

İnşaat, turizm gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren genç ve dinamik bir grup, Dondima markasıyla soft dondurma sektörüne hızlı bir giriş yapıyor

TURİZMİN SESİ


Sektöre damgasını vurmaya hazırlanan Dondima markası aynı zamanda işsizlere umut oluyor. Dondima, sadece dondurma satarak kendi işinin patronu olmanın da yolunu açıyor. Ünlü fast food zincirlerinin, Türk tüketicisi ile tanıştırdığı yumuşak dondurma yani soft dondurma işsizlere önemli bir kazanç kapısı oluyor. Düğmesine basıldığında külaha soğuk krema tadında dondurma akıtan otomotik soft dondurma makineleri kafelerden restoranlara, parklardan cadde üstlerine kadar pek çok köşeyi kapmış durumda.

Dondima markasıyla sektöre giren bir Antalya firması da Türkiye'de farklı bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Geliştirdikleri konseptle işsizlere iş imkanı sunacaklarını belirten Dondima Dondurmaları Genel Müdürü Serap Karaoğlan, Dondima'nın Türkiye'nin tek yumuşak dondurma makinesi Smach ile üretildiğini söyledi. Dondima olarak Dünya'da ilk kez uygulanacakları konseptlerini ve hedeflerini Genel Müdür Karaoğlan, şöyle açıkladı; “ Dünyada soft dondurma makinelerini üreten üç ülkeden biriyiz.

Türkiye'de ise bu makineler sadece Manisa'da üretiliyor. Dondima markasıyla bir konsept geliştirdik. İlk olarak 20 kişiyi belirleyerek, onlara dondurma makinesini, dondurma külahlarını, dondima karışımını, şeffaf kaplarını ve reklam ekipmanlarını ücretsiz olarak vereceğiz. 20 dondurma makinesini gıda mühendislerimiz kontrolünde ve ISO 22000 standartlarında halkın yoğun olduğu mevkilere götüreceğiz. Onlara sadece Dondima'yı satmak kalacak. İşsizlerin, dondurma satma karşılığında para kazanmalarını sağlayacağız”.

“Kendi işinin patronu ol”
Dondima fırsatını yakalamak isteyen kişilerin yapması gereken tek şeyin dondurma satmak olduğunu belirten Karaoğlan, “Dondima dondurmaları, yeni bir istihdam demek, özellikle de iş imkanı olamayan kişilere franchise vereceğiz. Bir külah Dondima 1 TL'den satıldığında; kişi günde 500 külah dondurma satarsa ki bu yoğun yerler için çok az bir rakamdır. Aylık 15 bin külah dondurma eder, bu rakam 6 ay sonunda ise 90 bin külah eder. Satan kişiye yüzde 25 pay verdiğimiz için kişi ortalama 6 ay sonunda 22 bin 500 TL para kazanmış olacak.

Risksiz bir iş modeli olduğu gibi yüksek kar getirisi, pratik ve hijyenik sunumu ve daha birçok avantajının yansıra kişi dondurma makinesini satın alarak kendi işinin de patronu olabilecek. Kefilsiz, ipoteksiz, risksiz ve senetsiz franchise almak isteyenlere tek koşulumuz ise temiz, dürüst ve hızlı çalışarak para kazanmaları. İlk 20 kişiyi Antalya'dan belirleyeceğiz, daha sonra hedefimiz ise Türkiye geneline yayılmak. Yeni ve dinamik bir grup olarak “Ticarette cesur olun” anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.