İRO ŞERİF YENEN İLE DEVAM DEDİ

Türkiye'nin en büyük rehberlik örgütü olan İstanbul Turist Rehberleri Esnaf Odası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, 21 Mart Pazar günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Topkapı Salonu'nda gerçekleştirildi.

TURİZMİN SESİ


467 İRO üyesi rehberin katıldığı genel kurulda yapılan seçime Şerif Yenen, Haydar Duman ve Hakan Eğinlioğlu başkan adaylığında olmak üzere 3 grubun listesi yarıştı. Oylama sonucunda İngilizce dilinden rehber Şerif Yenen'in grubu 215 oy alarak güven tazeledi.

Fransızca dilinden rehber Haydar Duman liderliğindeki grup 59, İtalyanca dilinden rehber Hakan Eğinlioğlu liderliğindeki kendilerini 'Rehberlik İçin Şimdi-RİŞ' grubu olarak adlandıran grup ise 178 oy aldı. 452 geçerli, 2 adet geçersiz oy kullanıldı.

2002 yılından bu yana iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Şerif Yenen'in, üçüncü dönem Yönetim ve Denetim Kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Asil
Sedat Bornovalı (İt-İng),
Mustafa Metin Kural (Fr),
Aydın Kudu (İng),
Ayşe Nükhet Everi, (Alm)
Serhan Güngör (İng)
Ata Işıkçıus (İsp, Fr, Hol),
Caner Gürellier (Jap),
Sinan Duman (Fr),

Yönetim Kurulu Yedek
Ali Galip Çakır (Alm),
Zeynep Seden Edgü (İng),
Oktay Temeller (İng),
Engin Baran (Alm),
Reşat Erel (İng),
Saffet Emre Tonguç (İng)
Abdullah Alp Kaya (İng)
Şevket Nasir (Çince)
Ahmet Faik Özbilge (Fr)

Denetim Kurulu Asil
Selim Akin (İng)
Ayşe Avcı (Rusça)
Şafak Şallı (Alm)

Denetim Kurulu Yedek
Feride Şermin Bilgen (İng)
Nurşat Ergin Coşkun (Jap)
Sinan Ercan (İng)

Şerif Yenen kimdir?
1963 İzmir-Ödemiş doğumlu Şerif Yenen, Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenim gördükten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İngiliz Filolojisi bölümünü bitirdi. Bir süre silahlı kuvvetlerde İngilizce öğretmenliği yaptı. Silahlı kuvvetlerden ayrıldıktan sonra hep yapmayı istediği meslek olan rehberliği icra etmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı rehberlik kurslarını tamamlayarak 1989 yılında İngilizce dilinden kokartını aldı. O tarihten bu yana, yani 21 yıldır İngilizce dilinden profesyonel turist rehberliği yapıyor.

Şerif Yenen'in Türkiye hakkında genel bilgiler, ilgi çekici yerler, fotoğraf arşivi, haritalar, iyi bir gezi için ipuçları ve en iyi seçeneklerden oluşan bölümleriyle 1997 yılında çıkardığı "Turkish Odyssey - Anadolu Destanı" adı altında 560 sayfalık bir turizm rehber kitabı bulunuyor. Geçen yıl İstanbul hakkında kültürel ve pratik bilgiler içeren 384 sayfalık İngilizce dilinde bir rehber kitap olan "Quick Guide Istanbul"u yayımladı. Ayrıca müze ve örenyerlerini kapsayan İngilizce bir broşür serisi hazırlayıp yayınına geçen yıl başladı.