İRAN CUMHURBAŞKANI’NDAN ZİYARET

Shanghai EXPO 2010 fuarında Türkiye Pavyonu'nu İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın eşi Azam El Sedat Ferahi ziyaret etti

TURİZMİN SESİ


İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad programındaki yoğunluğu nedeniyle katılamadığı ziyarette eşi Ferahi, 360 derece İstanbul anlatımının yapıldığı alandan çok etkilendiğini ifade etti.EXPO 2010 “Türk Günü” etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Pavyonu'nu ziyaretçi akınına uğruyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın eşi Azam El Sedat Ferahi, Türkiye Pavyonu'nu gezerek bilgi aldı.

Kalabalık bir kafileyle pavyonu gezen Ferahi, ebru sanatı yapılışını ve çini işlemecilerini dikkatle izledi. Eşinin yoğun programına rağmen Türkiye Pavyonu programını değiştirmayen Ferahi, 360 derece İstanbul'un anlatıldığı alandan çok etkilendiğini belirtti. Türkiye Pavyonu'ndaki eserler hakkında detaylı bilgi alan Ferahi ve beraberindeki heyete ebru ve çini eserleri hediye edildi.

İran Maliye Bakanı Hüseyni Türk Kahvesi içti
Türkiye Pavyonu'nu ziyaret eden İran Maliye ve Ekonomi Bakanı Şemsettin Hüseyni de Türkiye Pavyonunu gezdi. Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy'un eşlik ettiği ziyaret sonrası Hüseyni sonra yetkililerle sohbet etti, Türk kahvesi içti. Daha sonra Büyükelçi Özsoy İran Maliye Bakanı Hüseyni'ye Shanghai EXPO 2010 Türkiye Pavyonu hatıra kutusundan hediye etti.
Ahmedinejad gelemedi

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad programının yoğunluğu nedeniyle Türkiye Pavyonu'nu ziyaret edemedi. Daha önce İranlı yetkililer tarafından Türkiye ve Brezilya pavyonlarını ziyaret edeceğini bildirilen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, EXPO'daki İran Pavyonunun Milli Gün etkinliklerine katılmak için Shanghai'e geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, Ahmedinejad'ın Çin'de bulunduğu sırada yalnızca EXPO'daki faaliyetlere katılacağı belirtilmişti.