İNGİLİZ TURİST DAHA FAZLA HARCAYACAK

İngilizlerin % 80´i, 2010 yılındaki tatil planları konusunda son derece iyimserler

TURİZMİN SESİ
TUI´ye bağlı Thomson and First Choice adlı tur operatörlerinin yayınladıkları bir güncel “trend raporuna” göre, çevre koruyan ve sürdürülebilir turizme önem veren tatil ürünleri İngiltere´de revaçta.

Rapora göre 10 kişiden altısı, “yeşile” önem veren şirketlerden tatil rezervasyonu yapmayı yeğleyecekler. Aranan kriterlerin arasında yerel halktan eleman çalıştırmak, yerel ürünleri tüketmek ve enerji tasarrufu sağlayan oteller gibi konular ağır basmaktadır.

TURİZMCİYE MÜJDE
Thomson ve First Choice´un yaptırdıkları ankete katılan kişilerin yarısı, önümüzdeki yılda tatil masraflarından kısmayıp bu yılki rakamları tekrar gözden çıkarmaya hazır. Yüzde 24´ü ise, tatil için daha fazla para bile harcamak istediklerini belirtti.

DAHA YEŞİL TATİLLER
First Choice geçen günlerde yaz 2010´a yönelik “Daha Yeşil Tatil” adlı online katalogunu yayına koydu. İnternetten indirilebilen bu özel “sürdürülebilir turizm” katalogu, bütün dünyada yer alan 41 tesisi örnek olarak göstermektedir. Bunların arasında Türkiye´den Delphin Palace Deluxe adlı otelin de katalogda yer alması dikkati çekiyor.

Genel olarak iyimser bir tutumu sergileyen İngiliz turizmcileri ve müstakbel tatilcileri de kötü bir şekilde etkileyen tek bir unsur var: Kasım itibaren uzun menzilli uçuşlarda yolcu başına alınan bir vergi (Air Passenger Duty Tax), 40 paunttan 80 paunta yükseltilecektir.