IMEX 10. YILINI KUTLUYOR

ICVB- İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Frankfurt Ataşeliği tarafından organize edilen Türkiye standında 60'a yakın kuruluş yer aldı

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Uluslararası kongre ve toplantı sektörünün en önemli fuarı ve platformu haline gelen IMEX Fuarı bu yıl 10. Yılını özel etkinlikler ile kutluyor. Türkiye ve İstanbul da bu etkinliklere aktif katılım ile destek veriyor. 10 yıl önce fuarda 150 metrekare stant ile yer alan Türkiye bu yıl 400 metrekarelik bir stant ile fuarın en büyük ülke katılımcılarından biri.

ICVB tarafından hazırlanan stant etkinleri çerçevesinde;
22 Mayıs Salı günü Türkiye standında ICVB'nin 15. Yılını kutlamak üzere bir stant resepsiyonu ve Türk klasik müzik konseri düzenlendi. Almanya'da yaşayan ünlü Türk sanatçı Betin Güneş orkestrasyonunda gerçekleşen Türk klasik müzik konseri beğeni ile izlendi. Fuara katılan davetli alıcılar arasında yapılan çekiliş ile 5 davetli alıcı ICVB ve Türk Hava Yolları tarafından ICVB'nin 15 yılı dolayısı ile gerçekleştirilecek İstanbul tanıtma gezisi programına katılma şansı kazandılar.

22 Mayıs akşamı Union Halle'de düzenlenen IMEX CIM Clubbing partisinin ana sponsoru Türkiye idi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız sponsorluğunda gerçekleşen partide Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı bir konuşam yaparak Türkiye'nin kongre turizminde öneminden, İzmir Expo 2020 adaylığından İstanbul ve Antalya'nın kongre destinasyonları olarak başarılarından söz etti. 1000'den fazla davetlinin katıldığı partide Kurukahveci Mehmet Efendi firması tarafından kahve ikramı yapıldı ve İzmir, İstanbul, Antalya stantları yer aldı. Türk bir DJ'in performansının da sergilendiği partide dev ekranlarda İzmir destinasyon filmleri yer aldı.

23 Mayıs akşamüstü Türkiye standında IMEX'in 10. Yılını kutlamak üzere Betin Güneş orkestrasyonunda tekrar konser gerçekleşecek. ICVB Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ve Frankfurt Kültür ve Tuirzm Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan IMEX açılışına katıldılar. (açılış resmi IMEX Başkanı Ray Bloom, Messe Frankfurt, German Kongre Bürosu Direktörleri ve İngiliz parlamenter ile birlikte) ICVB tarafından Frankfurt'ta düzenlenen basın programına Posta Gazetesi köşe yazarı Yazgülü Aldoğan da katıldı. (parti resmi) Basın programına ayrıca Habertürk, Show TV ve Skytürk Tv kanalları muhabir ve kameraman ile katıldılar.