İKİ KATLI OTOBÜS LÜKS RESTORAN OLDU

İki katlı otobüs"Dürüm Bus" adıyla Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki Çayeli Limanı içinde müşterilerine hizmet vermeye başladı

TURİZMİN SESİ


Rize'nin Çayeli ilçesinde taksicilik yapan 3 arkadaş, satın aldıkları çalışır durumdaki 2 katlı yolcu otobüsünü yeniden dizayn ederek "Dürüm Bus" adıyla Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki Çayeli Limanı içinde müşterilerine hizmet vermeye başladılar. Otobüsün ortaklarından Ayhan Sarıibrahim, 2 arkadaşıyla birlikte ilçede taksicilik yaptıklarını belirterek, "Kış mevsiminde işlerimizin durgun olmasından dolayı 'farklı ne yapabiliriz' diye düşündük. Kış mevsiminde iş olmadığından dolayı kahvehanelere gidip oyun oynuyorduk. Zamanımız boşa geçiyordu" dedi.

Zamanlarını nasıl değerlendirebileceklerini düşünürken akıllar ına otobüste yemek hizmeti sunmak geldiğini ifade eden Sarıibrahim, "Yol kenarlarında otobüsün restoran gibi kullanıldığını görüyorduk. 'Biz de aynı şekilde bir iş yeri yapabiliriz' diye düşündük. Böylece vaktimizi de iyi şekilde değerlendirmiş olacaktık. Aslında bu iş bize yabancıydı. Ama yine de denemeye karar verdik. Böylece ilçemize de farklı bir yer kazandırmış oluruz diye düşündük" dedi.

Daha sonra internet yoluyla Ankara'da 2 katlı bir otobüs bulduklarını, ardından Ankara'ya giderek otobüsü satın alıp Çayeli'ne getirdiklerini anlatan Sarıibrahim, şunları söyledi: "Aslında ilk önce aynı işi tırda yapmayı düşünüyorduk. Ama pek çok yerde tırda aynı işin yapıldığını görünce farklı olsun diye çift katlı otobüs almaya karar verdik. Otobüsü yaparken bize çok teklif geldi. Ankara'dan gelirken yolda otobüsü bizden satın almak isteyenler çıktı. Antalya'dan birisi arayarak otobüsü Antalya'ya götürüp götüremeyeceğimizi sordu. Ama biz bu işi Çayeli'nde yapacağımızı söyledik. Kendi memleketimizde olmak istedik.

Belediye Başkanımız Rı za Çakır da ilk günden beri bize destek verdi. Onlara danışarak biz bu işe girdik. Onlara teşekkür ediyoruz."
Otobüsün ortaklarından Aykut Karahan ise otobüsü Çayeli'ne getirdikten sonra şu andaki haline getirmek için 4 ay uğraştıklarını kaydederek, "Bu işe mayıs ayında başladık. İlk önce Karadeniz Sahil Yolu kenarında dolgu alanı nda başladık. Ama sorun çıkınca Çayeli Limanı içindeki şimdiki yerimize geldik" dedi.

Karahan, otobüsün alt katını mutfak olarak kullandıklarını, üst katını ise yemek salonu olarak düzenlediklerini anlatarak şöyle konuştu: "Otobüsün üst katında 7 masa var. 30 kişi rahatlıkla aynı anda yemek yiyebilir. Ayrıca liman sahasında otobüsün yanına masa koyarak da yaz mevsiminde hizmet veriyoruz. Müşterilerimize kebap, sıcak ve soğuk içecekler ile nargile hizmetleri veriyoruz. Ayrıca sabahları kahvaltı da veriyoruz. Otobüsün yanında kış mevsiminde daha rahat hizmet verebilmek amacıyla kapalı bir mekan yapmayı da düşünüyoruz. Sanıyorum Doğu Karadeniz'de çift katlı otobüste yemek hizmeti veren bir tek biz varız."

Karahan, belediyeden çalışma ruhsatı da aldıklarını, elektrik ihtiyacını ise limandaki bir balıkçı barınağından sağladıklarını kaydederek, otobüs restoranın müşterilerinin oldukça ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.
"Dürüm Bus"un müşterilerinden Göksel Gülbay, Çayeli için güzel bir uygulama olduğunu belirterek, "Böyle yerlerin artırılması lazım" dedi.