İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Toplam ihracatımızın yüzde 30'unu İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), gerçekleştirirken Türkiye geneli ihracat şampiyonu ilk 10 firmanın 5'i de İMMİB üyeleri arasında yer aldı

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB), dış satışta başarılı olan firma ödüllerinde İMMİB'in genel sıralamasında en fazla ihracatla Vestel Dış Ticaret birinciliği kazanırken, Arçelik ikinciliği, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi ise üçüncülüğü elde etti. İMMİB çatısı altındaki 6 ihracatçı birliği her biri kendi kategorilerinde ödül verirken, 129 başarılı firma ihracatın yıldızı ödülünü aldı.

Türkiye'nin 2011 yılı Türkiye ihracatının yüzde 30'u olan 38 milyar dolarlık dış satışa imza atan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), ödül töreninde 2012'de de aynı başarıyı yakalayabilmek hedeflendi. İMMİB çatısı altında yer alan İstanbul Elektrik Elektronik ve Bilişim İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği'nin 'İhracat Yıldızları' adı altında düzenlediği ödül töreninin bir başka önemli konuğu ise Cem Yılmaz oldu. 25 bin ihracatçıyı temsil eden İMMİB'in ödül töreninde konukları kahkahaya boğan Yılmaz, esprileriyle ihracatçılara doping oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül törenlerinin ihracatçı firmaların motivasyonunu artırdığını, 25 bin firmanın 2011 yılında toplam 38 milyar dolan ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “İMMİB, toplam ihracatımızın yüzde 30'unu gerçekleştiren lider birliğimiz. Yaşanan bu tatlı rekabet ihracat rakamlarına olumlu yansıyor” dedi. Büyükekşi; 2012 yılı hedefi olan 150 milyar ihracat hedefine ulaşacaklarını ,bu ayın 18 iş gününde ihracatımız yüzde 8 artışla 8 milyar dolara ulaştık. Girişimcilerimizin motivasyonuna inanıyoruz. Her şeyden önemlisi, Türkiye ekonomisinin genç ve dinamik yapısına büyük bir inanç ve güven duyuyoruz” diye konuştu.

Lider birlik İMMİB
İMMİB Koordinatör Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu da konuşmasında İMMİB'in lider birlik olduğuna dikkat çekti. Kimyevi maddelerden madenlere, mücevherattan elektrik – elektronik ürünlerine, demir – demirdışı metallerden çeliğe kadar en geniş yelpazede faaliyet yürüttüklerini hatırlatan Ebiçlioğlu, “İhracat şampiyonu ilk 10 firmanın 5'i bizim birliğimizin üyesi. Turquality kapsamındaki 29 marka, İMMİB üyesi firmalara ait. 25 bin ihracatçı üyesi olan İMMİB, endüstriyel tasarım yarışmaları başlatan ilk birlik. Geçtiğimiz yıl en çok URGE projesi başlatan birlik olduk. Dış ticaret heyeti organizasyonlarında da en çok organizasyon gerçekleştiren birliğiz. Ülkemizin büyümesine sağladığımız katma değerle Türkiye'nin lider birliği olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı ise başarılı firmalara ödüllerini verdi ve Türkiye'nin ihracat kültürünün değiştiğinin belirtti. Yakıcı, 'Türkiye mevcut üretimiyle ihracatını en fazla yüzde 20 artırabilir. Bu nedenle hedeflerimize ulaşabilmemiz için daha fazla üretmemiz gerekiyor” görüşününde olduğunu söyledi.