İBRE SAİT KARABAĞLI DİYOR

Sektörde deneyimli kanun ve mevzuatlar hususunda birikim sahibi ehil kişilerden oluşan geniş tabanlı bir kadro ile oda yönetimine talibiz

TURİZMİN SESİ


Sektörümüzü içkili içkisiz diye ayıran zihniyete karşı bizler tüm esnafımızı kucaklayan birleştirici bir düşünceye sahibiz. Makam mevki ve ikbal peşinde değiliz diyen Sait İskender Restaurantları' nın sahibi Başkan Adayı Sait Karabağlı yapacaklarını şöyle açıkladı, Yemek çeklerinin uyguladıkları yüksek komisyon oranlarının önüne geçmek için alternatif çözüm olarak ulusal iki bankanın % 1 ile 3 oranında hizmet vereceği yeni bir plan üzerinde çalışmalara başladık.

İstanbul'da bulunan her ilçede oluşturulacak 10 kişilik esnaf komiteleri ile yani toplamda 400 kişilik bir esnaf meclisi ile odayı yöneteceğiz.
Meslek okulu açarak kalifiye eleman açığını ayrıca okul bünyesinde sosyal tesisler açarak esnafımızın tüm sosyal gereksinimlerini karşılayacağız.
Fonlar oluşturarak esnafımıza maddi yönde yardımcı olacağız.
Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak esnafımızın teknik donanım ve gelişimini sağlayacağız.

Anadolu Yakasında odanın şubesini açacağız. Daha sonra 3 ilçeyi birleştirerek 13 noktada irtibat büroları açarak esnafımıza seri hizmet sunacağız. Çalışanlarımızın sağlık sigorta primlerini ödediğimiz halde yapılması gereken rutin sağlık kontrolleri için ödediğimiz ekstra giderleri SGK bünyesinde çözeceğiz.

İş yeri açılışlarında kişinin uygunluğu (yani ustalık belgesi,) bölgenin uygunluğu yani (istihdam gereksinimi).Mekanın uygunluğu (üretim hizmet ve hijyen koşullarına uygunluğu) hususunda ruhsatlandırmanın yapılması için gereken çabayı göstereceğiz. Böylece haksız rekabetin önüne geçilecek, merdiven altı imalat önlenecek, çevresel ve görsel kirlilik giderilecek, hijyen koşullarına uygun yeterli sayıda mekanlar kaliteli ve sağlıklı üretim ile hizmet kalitesini arttıracaktır.

Ehil ellerde Türk mutfağının laik olduğu yeri almasını mutlaka sağlayacağız. 14 Mart 2010 Pazar günü yapılacak olan Oda seçimlerinde esnafımızı teveccühü ile tüm projelerimizi esnafımız ile birlikte başarı ile uygulayacağımıza inanıyoruz.

İstanbul Lokantacılar Odası Başkan Adayı

SAİT KARABAĞLI ( Sait İskender ) Yönetim Kurulu Adayı: Basri Sever ( İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı )
Yönetim Kurulu Adayı: Ali Güler ( Güler Osmanlı Mutfağı )
Yönetim Kurulu Adayı: Mehmet Akif Köse ( Fasuli Lokantaları )
Yönetim Kurulu adayı: Ziya Kalaycı ( İmren Lokantası )

SAİT KARABAĞLI'yı Destekliyenler
Güler Osmanlı Mutfağı
Kas-Der Kastamonu Dernekleri
Rize Dernekler Federasyonu
Sivas Dernekler Federasyonu
Nevizade'deki Restoranlar
Kumkapı Esnaflar Derneği
Beyder Beyoğlu Derneği
Bambi Cafeler
Pehlivan Köfte
Fasuli Lokantaları
Konyalı
Hasırlı
Ovalı Konya Mutfağı
Yanyalı Fehmi Lokantası
Çiya
Develi
Şirvan Kebap
Uludağ Kebapcısı
Bursa İskender
Kebapcı Sait
Doğatepe Restaurant
Niyazi Bey
Nevizade Restaurant
Şar Lokantası
Selvi Lokantası
Havuzlu Restaurant
Parkfora Balık Restaurant
Ali Baba Balık Restaurant
Denizkızı Restaurant
İmren Lokantası