I-MICE Derneği nitelikli turisti Van Gölü Havzası’nda buluşturacak

Van Gölü Havzası Turizmciler Derneği ile Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) koordinasyonunda “Van Gölü Havzası” infosu gerçekleştirildi

23-25 Kasım tarihlerinde Van Gölü Havzası Turizmciler Derneği ile Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) koordinasyonunda “Van Gölü Havzası” infosu gerçekleştirildi 2 gece 3 günlük program, MICE segmenti çalışanlar için daha önce kullanılan fakat bir dönem ara verilen bir destinasyonun tekrar duyurulması, akılda kalması ve ilerleyen günlerde kullanılması adına önem arz etmekte olan bir destinasyondu.

Program gerçekleştirilirken hazırlık aşamasında organizasyonu “ destinasyon pazarlaması ve tanıtımı “ gözüyle değerlendirip, katılımcı profilini; incoming, kültür turları, doğa turizmi ve MICE segmenti çalışan acenteciler oluşturdu.

Kurulduğu günden bu yana #sektörünesahipçık, #hepbirliktedahagüçlüyüz ve #birlikteyapabiliriz mottolarını kendine misyon edinen I-MICE Derneği bu organizasyon ile birlikte kalkınma öncelikli bir destinasyonda rol almanın mutluluğunu yaşamaktadır. 

Bu bağlamda Van Gölü Havzası’nda bulunan Van, Bitlis, Hakkari ve Ağrı şehirlerinin tekrar programlara girmesi kültürler arası etkileşimin ve sosyo ekonomik gelişimin tetikleyicisi olacaktır. 

Özellikle Van Şehri 20 civarında turizm işletme belgeli tesisleri, 7.000 yatak kapasitesi, sosyal programa uygun tarih, kültür noktaları, 5 şehirden (İstanbul, Antalya, Adana, İzmir ve Ankara) uçuş imkânı, restaurant alternatifleri vb. bir sürü detayıyla olası bölgesel toplantı, eğitim, seminer, sempozyum, çalıştay, kongre, gala, lansman vb. organizasyonlara ev sahipliği yapmak için hazırda beklemektedir. 

Günümüzün en önemli kitle iletişim araçları olan sosyal medya enstrümanları gerek organizasyon öncesi gerekse organizasyon sırasında yoğun olarak kullanılmıştır. 

Tanıtım ziyareti,Van Gölü Havzası Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Ayanistur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Tunçdemir, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Ebu Muhsin Bulut, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Gölü Havzası Turizmciler Derneği Üyeleri, Van'a gönül veren Van sevdalılarıyla birlikte basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Program kapsamında gerçekleşen toplantıda öne çıkan detaylar;

  • İran pazarı dışında ivedi pazar çeşitlendirilmesinin gerçekleştirilmesi.
  • Urartu uygarlığının konferans ve sempozyumlarla yurt içi ve yurt dışında duyurulması. 
  • MICE segmenti ile nitelikli turistin bölgeye çekilmesi. 
  • Spor organizasyonlarının bölgeye çekilmesi. 
  • Kamp organizasyonlarında tercih edilebilir olmak. 
  • Uçuşların olduğu 5 şehirde Van Gölü Havzası şehirleri ile gece düzenlemek. 
  • Sosyal medya bazlı çalışma gerçekleştirmek.
  • Akdamar Adası ve Kilisenin ön plana çıkarılması. 
  • Avrupa ve Amerika pazarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek. 

DAKA başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, STK ve özel sektör temsilcilerinin de içerisinde olacağı özel organizasyonu I-MICE Derneği çok yakın zamanda paylaşacak. Söz konusu info ile Van başta olmak üzere bölge şehirlerinin hak ettikleri payı turizm pastasından alması temenni edilmektedir.