HOŞGÖRÜ BAHÇESİNDE PASKALYA TÖRENİ

12 bin Rus'un yaşadiği Antalya'da ilk kez gerçekleştirilecek tören için Rusya'dan iki rahip ve dört kişilik kilise korosu Belek'e gelecek

TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fener Rum Patrikliği'nin desteği, BETUYAB ve Antalya Times Gazetesi işbirliği ile Hoşgörü Bahçesi'nde gerçekleştirilecek paskalya töreni'nde Rusya'dan gelen rahipler ve koro eşliğinde ilahiler söylenecek, paskalya çörekleri dağıtılacak ve boyalı paskalya yumurtaları yarıştırılacak.

PASKALYA TÖRENLERİ NASIL YAŞANIYOR?…
19 NİSAN PAZAR
Paskalya gününden önce 7 hafta boyunca oruç tutan ve ibadet eden Ortodokslar Pazar gününü bayram günü olarak kutluyor. 7 hafta boyunca oruç tutan, hiçbir eğlence yapmayan hatta şarkı bile söylemeyen Ortodokslar oruçlarını kutsanmış Paskalya çörekleri ve Paskalya yumurtaları ile açıyorlar. Özellikle çocuklar için çeşitli eğlenceler ve yarışmalar düzenleniyor. Yumurta kırma, yumurta yuvarlama ve saklanan yumurtaları bulma gibi oyunlarla Paskalya Bayramı kutlanıyor.

Boyalı Paskalya Yumurtası ne anlama geliyor?

Hz.İsa'nın ölümünden bir gün sonra dirildiğini gören Hz.Meryem Roma İmparatoru Tiberius'a giderek durumu anlatıyor. Ancak İmparator Tiberius ona inanmayarak “Ancak elindeki yumurta bir anda kırmızı olursa sana inanırım” diyor. O anda, Hz.Meryem'in elinde tuttuğu yumurta kırmızı oluyor ve İmparator'da bu mucize karşısında ona inanıyor.