HOŞGÖRÜ BAHÇESİNDE PASKALYA AYİNİ

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde, cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğu "Hoşgörü Bahçesi"nde, Rus Ortodokslar için Paskalya ayini düzenlendi.

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fener Rum Patrikliği'nin desteğiyle Belek'de gerçekleştirilen törene, Antalya'da yaşayan Ruslar, turistler ve Ukrayna'dan gelen bir grup gazeteci katıldı. Antalya'da ilk kez yapılan tören için, Rusya'dan iki rahip ve dört kişilik kilise korosu da geldi.
Rus Rahip Vissarion Komsias, törenden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Paskalya'nın Hristiyanlık için çok önemli bir bayram olduğunu belirterek, Antalya'da cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğu Hoşgörü Bahçesi'nde bu ayini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türk yetkililere ve Belekli turizmcilere teşekkür eden Komsias, "Hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Antalya'da ilk kez böyle bir kutlama yapıyoruz. Bunun bizim için ayrı bir önemi var. İnsanlarımız inançlarının gereğini, hoşgörü içinde, rahatça ilk kez İstanbul'a gitmeden kutladılar" dedi.
Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Bölge Koordinatörü Bülent Büyükyiğit de Hoşgörü Bahçesi'nin anlamına uygun olarak, insanların zaman zaman burada dini törenler düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Hazreti Mevlana'nın hoşgörüsüyle herkesi buraya davet ediyoruz.

 Özellikle Rus turistlerin ve Antalya'da yaşayan Ruslar için bu törenin çok ayrı bir önemi var. Onlar ilk kez İstanbul dışında bir Paskalya kutlama fırsatı buldular. Bu uygulamayı talep gelmesi halinde önümüzdeki yıllarda da sürdürmek istiyoruz." Hoşgörü Bahçesi'ndeki kilisede toplanan Rus Ortodokslar, Rusya'dan gelen rahipler ve koro eşliğinde ilahiler söyledi.