HOLLANDA SANATININ ALTIN ÇAĞI

Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılan 'Rembrandt ve Çağdaşları' sergisi Hollanda resim sanatının 'Altın Çağı'nı izleme fırsatı sağlıyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


SABANCI Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM); Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı' sergisi ile, dünya resim tarihinin en heyecan verici dönemlerinden biri olan Hollanda Sanatının Altın Çağı'nı İstanbullu sanatseverlerin izleme olanağı sundu.

Rijksmuseum ile dünyanın önde gelen özel bir koleksiyonuna ait toplam 110 eserin Türkiye'de ilk kez gösterildiği sergide, Hollanda resminin önde gelen isimlerinin bulunduğu 59 sanatçıya ait 73 tablo, 19 desen ve 18 objeye yer veriliyor.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Cumhurbaşkanı Gül'ü Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'ne gelişi sırasında kapıda karşıladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla hazırlanan "Rembrandt ve Çağdaşları-Hollanda Sanatının Altın Çağı" sergisini gezdi.

Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı' sergisi ,Hollanda sanatına dair Türkiye'de düzenlenen ilk kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor.

Sergiyle, Hollanda resim sanatının Avrupa resim sanatına getirdiği yeniliği, ışığı kullanımdaki ustalığını, dönemin atmosferini ve sanata yansımasını geniş bir çerçevede ele alınıyor. Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı' sergisi Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla düzenleniyor.