HİTCHCOCK'TAN TÜRK TURİZMİNE UYARI

Hitchcock ,Türk turizmi 20-25 yıl once pek fazla bilinmeyen bir destinasyondu gelişimini tamamladı daha ileri gitmek istiyorsa 8 ay olan turizm sezonunu 12 aya çıkarmalı ve ürünlerini çeşitlendirmeli dedi

TURİZMİN SESİ


Özel Antalya İnternational College of Tourism tarafından Antalya'da ağırlanan Profesor Dr.  Michael Hitchcock ziyaret kapsamında turizm öğrencilerine turizm ve eğitim konulu bir konferans gerçekleştirdi. Günümüz turizmi ve Türk turizmi dışarıdan uzman gözüyle değerlendiren Hitchcock'un konuşmaları öğrencilerden büyük ilgi gördü.Özel Antalya İnternational College of Tourism binasında gerçekleştirilen konferansta Türk turizminin son 20 yılda ne kadar geliştiğini belirten Prof. Dr. Hitchcock “ Antalya'ya ilk defa geliyorum. Dünyada bu kadar güzel şehir ender bulunur. Ancak doğal güzellikler ve tarihi yerler turizmi hep ileri götürmez. Bu turistik ürünlerin yanına daha başka ürünler eklemek. Turizmin ürünlerini genişletmek ve müşteriye sunulan olanakları genişletmek lazım. Türk turizmi 20-25 yıl once pek fazla bilinmeyen bir destinasyondu. Gelişimini tamamladı. Daha ileri gitmek istiyorsa 8 ay olan turizm sezonunu 12 aya çıkarmalı ve ürünlerini çeşitlendirmeli. Aksi takdirde hep bu seviyede kalır” dedi.

İsviçre'de çalıştığı okul hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Hitchcock “Lucerne kenti de Antalya kadar güzel bir şehir. Ancak iklim ve sıcaklık farkı var. Türk turizminin başkenti olan Antalya'da turizm eğitimi alıyorsunuz. Bu okulun böyle bir turizm merkezinde olması bütün öğrenciler ve bütün turizmciler için büyük şans. İleri de Özel Antalya İnternational College of Tourism okulunun daha başarılı bir okul olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Profesor Dr. Michael Hitchcock Kimdir
Michael Hitchcock merkezi İsviçre'nin Lucerne kentinde bulunan IMI Universitesi'nde profesor olarak görev almaktadır. Ayrıca akademik yöneticilik ve bölüm dekanlığı yapan Hitchcock araştırma yöntemleri ve turizm üzerine eğitimler vermektedir. Bugüne kadar 14 yazılmış kitabı bulunan professorun 100'den fazla yayınlanmış akademik makalesi bulunmaktadır. İngiltere-Endenozya-Tayvan-Tanzanya ve Vietnam gibi ülkelerde eğitici olarak görev almıştır. Kariyerine 1995 yılında Kuzey Londra Üniversitesi'nde başlayan Michael Hitchcock 2000-2008 yılları arasında Londra Metropolitan Üniversitesi'nde Araştırma Enstitüsü'nde bölüm başkanlığı görevinde bulunmuştur. Eğitimini Oxford Üniversitesi'nde tamamlayan Hitchcock'un BBC kanallarında yayımlanmış 400'den fazla röportaj ve TV programı bulunmaktadır.