HIRVATİSTAN’DA D – MARİN BAYRAĞI

Marinacılıkta Türkiye'nin en büyük yatırımcılarından biri haline gelen ve bu alanda bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Sibenik Mandalina Marina ile atan Doğuş Grubu, Hırvatistan'daki marinalarının sayısını üçe çıkardı

TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Doğuş Grubu, Hırvatistan'da düzenlenen bir törenle hisse devri anlaşması imzalayarak Marina Dalmacija ile Marina Borik'in yüzde yüzüne sahip oldu. Zadar'da bulunan marinaların hem hissedarı hem de geliştiricisi ve işletmecisi olan grup, hisseleri, bölgenin önemli iş adamlarından Zdenko Zrilic'ten satın aldı.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, “Bugün attığımız imzayla Marina Dalmacija ve Marina Borik'i de D-Marin Marinalar Grubu çatısı altına almaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız, D-Marin markası altında uluslararası bir marinalar zinciri kurarak Doğuş Grubu'nun hizmet kalitesi anlayışını Akdeniz üzerinde daha geniş bir alana yaymak” dedi. Hırvatistan'ın en büyük marinası olan Marina Dalmacija'ya toplam 17 milyon Euro tutarında modernizasyon, ticari ve turistik tesislerin yapılmasını içeren ek yatırım yapılacak. Doğuş Grubu ilk olarak marinacılık sektörüne 2003 yılında D-Marin Turgutreis Marina ile adım attı. Marinacılık sektöründe genişleme hedefi doğrultusunda 2009 yılında D-Marin Didim'i hizmete sundu. 2010 yılının son çeyreğinde ise Port Göcek'i devralarak D-Marin Göcek adıyla D-Marin Marinalar Grubu'na dahil etti. Şu an proje aşamasında olan D-Marin Dalaman'ın da bu yıl içerisinde inşaatına başlanması planlanıyor.

Yurtdışında ise Akdeniz çanağında çok önemli bir konum ve potansiyele sahip olan Hırvatistan'da, 2009 yılında Nautical Center Prgin (NCP) ile yaptığı ortaklık anlaşmasını takiben Sibenik'te yer alan Mandalina Marina'nın işletmeciliğini üstlendi. Doğuş Grubu'nun, Eylül 2011 tarihi itibarıyla %76 çoğunlukla marinanın ana hissedarı olmasıyla beraber marina, D-Marin Mandalina adı altında hizmetlerine devam etmeye başladı.Marina yatırımcılığı ve işletmeciliğinde elde ettiği deneyimi, şimdi de yeni Hırvatistan projeleri ile geliştirmeye devam eden Doğuş Grubu'nun satın aldığı Marina Dalmacija, 1200 denizde ve 500 karada, Marina Borik ise 200 denizde ve 50 karada tekne bağlama potansiyeline sahip. Grup, Zadar'daki mevcut marinaları geliştirip yenileyecek ve marina kompleksinin tamamını işletecek.Bu iki yeni yatırımla beraber Doğuş Marinalar Grubu'nun Hırvatistan'da sahip olduğu marinaların toplam bağlama kapasitesi, Türkiye'deki marinalarının kapasitesini aşmış oldu.

Hırvatistan'ın en büyük marinasında D-Marin bayrağı dalgalanacak
Doğu Akdeniz Çanağı'nın en yüksek kapasiteli marinası olan, denizde ve karada toplam 1700 yat kapasiteli Marina Dalmacija'ya, Doğuş Grubu tarafından modernizasyon, ticari ve turistik tesislerin yapılmasını içeren ek yatırım yapılacak. Toplam ek yatırım tutarı 17 milyon Euro olması planlanan projede, bu tutarın tamamı Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Zadar Uluslararası Havalimanı'na 5 km mesafede yer alan Marina Dalmacija, bu özelliğiyle avantajlı bir konuma sahip.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan: 'Bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz' Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hırvatistan'da yaptıkları yeni yatırımlarının, marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin en somut sonucu olduğunu belirtti. Akhan sözlerine şöyle devam etti: “Hırvatistan, marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu. Hırvatistan'da gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarımız, D-Marin ile Türkiye'de olduğu gibi uluslararası alanda da başarıya ulaştığımızın tescili anlamına geliyor. Doğuş Grubu olarak, marinacılıkta bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.”Dalmacija ve Borik marinalarını da D-Marin Marinalar Grubu çatısı altına almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, ”Amacımız, D-Marin markası altında uluslararası bir marinalar zinciri kurarak Doğuş Grubu hizmet kalitesi anlayışını Akdeniz üzerinde daha geniş bir alana yaymak. Hırvatistan hedeflerimiz için çok uygun bir lokasyon. Bu bölgede yeni yatırım fırsatlarını kollamaya devam edeceğiz.” dedi.