HİLTON WORLWİDE BÜYÜYOR

Hilton Worldwide, geliştirme aşamasındaki 90'dan fazla oteliyle Avrupa'daki en yüksek oda sayısına sahip oteller zinciri oldu

TURİZMİN SESİ
Tüm dünyada yaygınlığını artırmak için büyük atılımlar yapan Hilton Worldwide, bölgede yapım aşamasındaki en fazla oda sayısına sahip zincir olduğunu duyurdu. Hilton Worldwide'ın aktif durumda 15.000'in üzerinde odası bulunuyor. En son yapılan STR Global araştırma sonuçları Hilton Worldwide'ın şu an aktif olan 15.411 oda, inşaat aşamasında ise 8.643 oda ile rakiplerinin önünde olduğunu gösteriyor. Bu rakamlar sırasıyla endüstri toplam rakamlarının %12,4 ve %14'üne karşılık geliyor.

Hilton Worldwide'ın Avrupa, Orta Asya ve Afrika bölgesi geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Patrick Fitzgibbon yaptığı açıklamada “Markalarımıza ve takım arkadaşlarımıza yaptığımız önemli yatırımlar sayesinde Hilton Worldwide Avrupa olarak rekorlar kırdığımız bir 12 aya şahit olduk ve şimdi artık rakiplerimizin çok önündeyiz. Geçen bir kaç yıl içinde Avrupa için yeni olan markalar büyük bir ivme yakaladı – ve artık İngiltere, Almanya, İtalya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin belli başlı stratejik pazarlarında önemli bir varlığa sahibiz. 2010 yılı geliştirme hedeflerimizi aştık ve şu anda önümüzdeki yıl ile ilgili çok daha iyimser olmak için sebeplerimiz var.” dedi.

Hilton Worldwide, sadece Almanya'ya üç yeni marka getiriyor;
2010 yılı sonunda lansmanı yapılan ekonomi markası Hampton by Hilton; Berlin'deki lüks markası Waldorf Astoria Hotels & Resorts ve üçüncü olarak da bu yıl içinde Frankfurt Havaalanının yakınında, ünlü THE SQUAIRE binası içinde açılacak olan, 2008 yılında Almanya'nın ilk Hilton Garden Inn oteli olarak Stuttgart'ta hizmete giren otelle aynı markaya sahip, Hilton Garden Inn Frankfurt Airport.

Hilton Worldwide son zamanlarda Avrupa'da pek çok kilometre taşına ulaştı, bunların arasında aşağıdakileri sayabiliriz:

• Doubletree by Hilton Varna – Bulgaristan'ın Golden Sands yöresindeki bu otel bölgenin 200 üncü oteli olma onuruna sahip. Bu yatırım şirketin küresel büyüme planı içinde önemli bir başarıdır ve şu anda bölgede faaliyet gösteren 19 otel ile Avrupa'da full service markasının artan popülaritesini vurgulamaktadır.
• Son üç yıl içinde bölgede elli otel açıldı. Şu anda şirketin Avrupa'daki gayrimenkullerinin %20'sini, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Doubletree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton gibi pazara yeni sunulan markalar oluşturuyor.
• 2010 yılında toplam oda sayısı 3.366 olan yirmi iki otel açıldı. Ekonomik krizin engelleyici etkisine rağmen geliştirme ekibimiz 47'den fazla otel ve 7900'den fazla oda konusunda yönetim veya franchising anlaşmasına imza attı.
• Bu anlaşmalar, oda sayısı baz alındığında, firmanın A.B.D sınırları dışındaki portföyüne 2010 yılında yaklaşık %40'lık bir artış getirdi. Asya Pasifik ve Orta Asya & Afrika bölgelerini de dahil ettiğimizde bu artış %52'ye ulaşıyor.
• 2007 yılında %15 olan A.B.D sınırları dışındaki toplam oda sayısı da artış göstererek, 2010 yılı sonu itibariyle % 50'ye yükseldi. A.B.D sınırları dışında yapım aşamasında olan oda sayısı ise 2007 yılında %11 iken, 2010 yılı sonunda % 73'e ulaştı.

Küresel operasyonlar ve geliştirme başkanı Ian Carter yaptığı açıklamada “Otel sahiplerinin ve geliştirme ekiplerinin dünya çapındaki markalarımıza olan istekliliği ve performansımızın oldukça yüksek olmasının getirdiği avantaj doğrultusunda 92 yıllık tarihimizde olağanüstü heyecan verici bir dönem yaşıyoruz. Bu başarıların kriz gibi zorlu bir ekonomik ortamda elde edildiğini göz önünde bulundurursak, dünya genelinde ekonomik iyileşme sürecine girildiğinde nelerin mümkün olabileceğini düşünmek heyecan verici” dedi.

Hilton Worldwide şu anda 30 Avrupa ülkesinde 205 otel işletiyor. Önümüzdeki 12 ay içinde açılacak olan belli başlı oteller şöyle: London Syon Park, Waldorf Astoria Hotel – İngiltere, Conrad Algarve - Portekiz, Hilton Bakü – Azerbaycan, Hilton ve Hampton by Hilton Bursa – Türkiye ve Doubletree by Hilton Oradea, Romanya.