TURİZMİN SESİ
Beyoğlu Belediyesi, halkın daha temiz ve güvenli şartlarda gıda tüketmesini ve işletmelerin hijyen kalitesini arttırmayı amaçladığı ve Sealed Air'in iş birimi Diversey ile yürüttüğü Beyaz Zambak Projesi'nin ikincisini Dünya Gıda Haftası kapsamında basına tanıttı
Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı Beyaz Zambak projesiyle ilgili yapılan çalışmaları konu alan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başladı. Ardından basın toplantısına geçildi. Toplantıda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Diversey Türkiye ve Kafkasya/Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü Cem Yengül, proje hakkında bilgi verdi. Aydın Üniversitesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Varlık da proje kapsamında yürütülen ortak eğitim çalışmasını aktardı.
Demircan: Beyoğlu'nun, Gıda Güvenliği ve Hijyen Çıtası Yükseliyor
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan 2006 yılından beri devam eden Beyaz Zambak Pojesi'nin Beyoğlu'nda faaliyet gösteren yeme içme mekanlarının temizlik ve hijyen kalitesini onaylayan uluslararası bir sertifika programı olduğunu söyledi.
Beyoğlu Belediyesi'nin ilçedeki işletmelerle sürekli diyalog ve işbirliği içinde olduğunu belirten Demircan, Beyoğlu, gıda güvenliği ve hijyen çıtasını, müşterisine sunduğu hizmet standartını ve kalitesini sürekli artırıyor. Bu güne kadar, pastane, lokanta ve fast food türü işletmelerimizden pek çoğu, hijyen ve temizlik standartını Beyaz Zambakla tescilledi. Bunların diğer işletmelerimizi de içine alacak şekilde genişlemesini istiyoruz. Kasaplarımızın, fırınlarımızın, tüm yeme-içme mekanlarımızın kalitesini, temizlik ve hijyen standartını Beyaz Zambak'la tescil etmesini arzu ediyoruz.
Yengül: Beyoğlu'nda Başlayan Beyaz Zambak Dünya Ülkelerine Örnek Oldu
Beyaz Zambak Projesi kapsamında sertifikalandırma süreci hakkında kısaca bilgi veren Diversey Türkiye ve Kafkasya/Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü Cem Yengül projenin aynı zamanda hijyenle temizlik anlayışının eşdeğer tutulmaması gerektiği bilgisini verdiğini ifade etti. Bu projeyle, hijyenin çok daha geniş kapsamlı olduğu algısını işletmelere benimsettiklerini belirten Yengül, Beyaz Zambak Projesi'nin, Beyoğlu'nda doğması sonrasında dünyada da birçok ülke tarafından örnek alındığını, Polonya, Macaristan ve Güney Afrika'da da hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Varlık: Proje, İnsan Sağlığı Adına Çok Önemli
Beyoğlu Belediyesi ve Diversey işbirliği ile başlatılan, 'Beyaz Zambak Projesi' ülkemizde insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden, maddi ve manevi kayıplara yol açan, hijyen koşullarının iyileştirilmesinde çok önemli bir adımdır. Bu proje ile gıda sektöründe hizmet veren işletmeler daha bilinçli hale gelerek, hizmet kalitesini arttıracaktır. İstanbul Aydın Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile 'Beyaz Zambak Projesi' kapsamında yer alan işletme sahibine alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından toplamda 18 saat 'Hijyen ve Sanitasyon' eğitimi verildi.
İşletmelere Beyaz Zambak Sertifikası Verildi
Toplantının ardından, 2011 yılında Beyaz Zambak sertifikası almaya hak kazanan 241 işletmeye sertifikaları takdim edildi. İşletmeciler sertifikalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Diversey Türkiye ve Kafkasya/Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü Cem Yengül ve Aydın Üniversitesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Varlık'ın elinden aldı. Toplantıda, ayrıca, Aydın Üniversitesi Gıda Bölümü ile ortak yürütülen gıda seminerlerine katılan 107 işletme personeline seminer belgesi dağıtıldı. Toplantı sonunda, Beyaz Zambak sertifikası sahibi olan Beyoğlu'nda bir işletme ziyaret edildi. Demircan ile Yengül, ziyaret sırasında işletmenin standartlarını yerinde inceledi ve puanlama yaptı.
Beyaz Zambak Projesiyle Hijyen Kalitesi Artıyor
Beyoğlu Belediyesi'nin 2004 yılından itibaren Sealed Air'in iş birimi Diversey ile birlikte yürüttüğü Beyaz Zambak Projesi ile 2011 yılının ilk 7 ayında ilçede 241 işletme Beyaz Zambak bayrağı almaya hak kazandı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 400 olması hedefleniyor. Beyaz Zambak Projesi'nde puanlama sistemi; uygulama, yıkama, hijyen ve servis olarak dört kategoride uygulanıyor. Bu kategorilerde 80 puanı alan işletmeler Beyaz Zambak sertifikası almaya hak kazanıyor.
Ayrıca, proje kapsamında, Aydın Üniversitesi Gıda Bölümü'nün gıda eğitimine bugüne kadar 107 işletmenin personeli katıldı.