HIDRELLEZ ŞENLİKLERİNE GİRİŞ 10 TL

11 yıldır her 5 Mayıs akşamı Ahırkapı Parkı'nda on binlerce İstanbullunun katılımıyla gerçekleşen Hıdrellez Şenlikleri için geri sayım başladı

TURİZMİN SESİ


Her yıl biraz daha gelişen ve büyüyen organizasyonda bu yıl da katılımcılara daha rahat ve keyifli bir Hıdrellez yaşatmak için yenilikler var.
Daha Güvenli, Daha Eğlenceli
Yerli yabancı herkesin yoğun ilgi göstererek benimsediği Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da önceki yılların deneyimlerinden yararlanarak “Bilet alın, eğlenceyi güvenle yaşayın” uyarısıyla yola çıkıyor. Etkinliğe bu sene itibariyle girişler biletle yapılacak. Değişikliğin öncelikli amacı; her yıl katlanarak artan katılımcı sayısına karşın güvenliği sağlayabilmek ve alanda daha rahat bir hareket ortamı yaratabilmek.

Şenlik Biletleri Biletix'te
Şenlik akşamı kapıda uzun kuyruklar oluşmaması için,10 TL tutarındaki biletler “Biletix” aracılığıyla daha önceden alınabilecek. Şenliğe büyüklerinin yanında gelecek çocuklar (12 yaş altı) için bilet zorunluluğu gerekmiyor.

Hıdrellez Ruhu Yeni Müzisyenler Yaratacak
Hıdrellez Şenlikleri'nden elde edilecek gelir, müziğe yatkın Ahırkapı'da yaşayan Roman çocukların müzik eğitimi için kullanılacak. Ahırkapı Cevri Kalfa İlköğretim Okulu'nda oluşturulacak müzik atölyesinde, yetenekli çocuklar eğitilerek müzik alanında gelişmeleri sağlanacak ve böylece Ahırkapı Roman Orkestrası'nın gelecekteki müzisyenleri de yetiştirilmiş olacak.

Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Hakkında: Bundan on iki yıl önce Ahırkapı sokaklarında başlayıp, her yıl katlanarak artan talep ile birlikte katılımcıların rahatça hareket edebilmesi ve daha sağlam güvenlik önlemleri alınabilmesi amacıyla son iki yıldır Marmara Denizi sahilindeki Ahırkapı Parkı'na taşınan Hıdrellez Şenlikleri bir “mahalle etkinliği”nden çıkıp, “uluslararası şöhrete sahip bir kent etkinliği”ne dönüştü.

“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi”nin “Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri”ni hem 2009'da hem de 2010'da desteklediği İstanbul kent etkinlikleri kapsamına alması ve Şenliğe maddi ve manevi katkılarda bulunması da bu dönüşümde önemli rol oynadı. Öte yandan Şenliğin, tarihi Ahırkapı semtinin daha geniş biçimde tanınmasını ve Ahırkapı Roman Orkestrası'nın kurulmasıyla başlayan bölgesel kalkınma etkisi, bu yıl, Ahırkapı'daki ilköğrenim öğrencilerine “müzik atölyesi” kurulmasına kadar giden önemli bir görevi de üstlendi.