HİÇ BİR ARAYA GELMEDİLER

Stalin Leonarda da Vinci ile kafa kafaya vermiş sohbet ediyor, Beethoven piyanonun başında kendisine Audrey Hepburn'a müzik ziyafeti veriyor

TURİZMİN SESİ


Kendisine Elvis ve Mozart arasında yer bulan Shakespeare etrafı seyrediyor. Bill Clinton neşeli neşeli kadehini havaya kaldırırken, efkarlanan Churchil, her zamanki gibi, bir sigara yakıyor ve Margaret Thatcher da dikkatli bir şekilde onu seyrediyor.

Bu tablo, bu isimlerin beraber yaptıkları ilk ve son öğle yemeği partisi. Bu partide kimler yok ki, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, antik Yunan şairi Homeros, Rusya devrimci lideri Vladimir Lenin, Roma İmparatoru Julius Caesar, Fransa askeri lideri Napoleon Bonaparte, FKÖ lideri Yaser Arafat, Alman filozof Friedrich Nietzsche, İngiliz komedyen Charlie Chaplin, ABD lideri Abraham Lincoln, Alman bilim adamı Albert Einstein, ABD'li boksör Mike Tyson, ve dünya tarihine yön veren bir çok önemli isim.


Bu isimlerin çoğu gerçek hayatta hiç karşılaşmadı, hatta aynı devirde de yaşamadı. Ama, Taylandlı sanatçılar Dai Dudu, Li Tiezi ve Zhang An 'ın zihninde bir araya geldiler ve yaptıkları tabloda yer aldılar. Politika, spor, sanat bilim dünyasından, farklı dinlerden, farklı milletlerden ve farklı devirlerden 103 ünlü ismin yer aldığı tablo, 2006'da tamamlanmış.