HER YERDE KAR VAR

Şehir içindeki yollarda da buzlanma meydana geldi. Belediye ekipleri, yol ve kaldırımlarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor

TURİZMİN SESİ


Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi, Atatürk Meydanı'nda bulunan ve balıkçıların teknelerini bağladığı İç Liman bölgesinde soğuk hava nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu

Şehir içindeki yollarda da buzlanma meydana geldi. Belediye ekipleri, yol ve kaldırımlarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Zincirsiz yola çıkan bazı araçlar ise yolda kaldı. Yetkililer, salı gününe kadar sıcaklığın geceleri sıfırın altında 5 ile 8, gündüzleri ise sıfırın altında 3 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

İstanbul'da kar pazartesi akşamına kadar sürecek
İstanbul'da kar yağışının pazartesi akşamına kadar sürmesi bekleniyor.
AKOM'dan yapılan açıklamaya göre; kar kalınlığının şehir merkezinde 5-10 cm, yüksek semtlerde ise 15-35 cm aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, sabaha kadar bin 320 ton tuz kullandı. Trakya kesiminde başlayan kar yağışı nedeniyle öncelikle E-5 ve çevre yolları kontrol altına alındı. Bu bölgelerde kar yaşıyla birlikte tuz serpme ve solüsyon çalışması yapıldı. İlerleyen saatlerde kürüme araçları devreye girerek trafiğin aksamasını önledi. Sabaha karşı kar yağışı şehir merkezin de de etkili olmaya başladı. Kritik bölgelerde konuşlandırılmış olan ekipler ring yaparak tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.

İstanbul Silivri E-5 karayolu girişinde tipi nedeniyle park halindeki bir otomobile çarpan yolcu otobüsü devrildi. Kaza bölgesinde çalışma yapar Karayolları ekiplerine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri yardıma gitti. Hafif yaralı 10 kişi hastanelere sevk edildi. Yol kısa sürede trafiğe açıldı.

İkinci kaza ise Kağıthane Nurtepe Tem Bağlantı Yolu üzerinden Okmeydanı istikametinde meydana geldi. Bir minibüs dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle bir kamyonete arkadan çarptı. Kaza sonucu 10 kişi yaralandı. Öte yandan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ediyor. 112 ve Hızır Acil ekiplerinin aldığı vatandaşlara temizlik, sağlık kontrolü yapılıyor, yeni elbiseler veriliyor.
Onlarca araç TEM otoyolunda mahsur kaldı İstanbul'da etkili kar yağışıyla birlikte meydana gelen trafik kazaları nedeniyle TEM otoyolu Silivri mevkiinde trafiğe kapatıldı. Aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu onlarca araç, TEM otoyolunda mahsur kaldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yolcular, saatlerce kurtarılmayı bekledi.

İstanbul'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, özellikle Silivri ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. TEM Otoyolu Silivri mevkiinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kazalar nedeniyle otoyolun Silivri mevkii, Tekirdağ istikametinde trafiğe kapandı. Bunun üzerine, aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu çok sayıda araç, yolda mahsur kaldı. Saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, yaşadıkları kar esaretine tepki gösterdi.Karnelerin alınmasının ardından memleketlerine gitmek üzere, çocuklarıyla birlikte yola çıktıklarını belirten vatandaşlar, "Yolda mahsur kaldık. Saatlerdir bekliyoruz. Yanımızda gerekli malzemeler var. Yola hazırlıklı çıktık" diye konuştu.

Kar, Boğaz Köprüsü trafiğini de aksattı
İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı, Boğaziçi Köprüsü'nde zaman zaman trafiğin aksamasına yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada, kenti etkisi altına alan kar yağışının şiddetini arttırdığı belirtildi. Özellikle Boğaz hattı ve kuzey bölgelerde etkili olan yağış nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde trafiğin aksadığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda olan Boğaziçi Köprüsü'nde kar nedeniyle aksayan trafik durma noktasına gelince Büyükşehir Belediyesi yol bakım ekipleri çalışma başlattı.

Kar kaplanı ve 10 araç bölgeye sevk edildi. Emniyet şeritlerinin işgal edilmesi nedeniyle araçlar köprüye ulaşmakta zorluk çekti. Köprüde meydana gelen tıkanıklık, şehir içi trafiğini etkileme noktasına geldi. Söz konusu bölgede araçlar çok yavaş ilerleyebildi."AKOM'un açıklamasına göre, Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte, Zincirlikuyu mevkisinde bir metrobüsün kayması sonucu trafikte sıkışma meydana geldi.

Zaman zaman vatandaşların otobüslerden inerek yürüdükleri, bazı vatandaşların da kayan araçlarını ittikleri gözlendi. Buzlu yolda kayan otobüs devrildi: 7 yaralı Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Ankara yönüne giden, sürücüsün ün kimliği öğrenilemeyen 34 YVY 47 plakalı yolcu otobüsü, Gölbaşı-Konya yolunda buzlanma nedeniyle refüje devrildi. Kazada biri ağır, 7 kişi yaralandı. Yaralılar, Gölbaşı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.