Hepsi bir arada sadece bir gemi tatilinde

Costa Venezia Türkiye Bölge Müdürü Ercan Abitağaoğlu ile Ace of Mice Fuarı’nı Değerlendirdik

TURİZMİN SESİ


Costa Venezia Türkiye Bölge Müdürü Ercan Abitağaoğlu ile Ace of Mice Fuarı’nı, Yüzen Venedik Costa Venezia Gemisini, Galataport İstanbul Limanı’nı ve kruvaziyer turizmini değerlendirdik.

7 YIL SONRA İNSANLAR BELKİ DE EVLERİNİN ÖNÜNDEN GEMİYE BİNEBİLECEKLER

Costa Venezia Türkiye Bölge Müdürü Ercan Abitağaoğlu; “Fuarın ilk günü bayağı yoğun geçti. Çünkü Türkiye’ye gemilerin geri dönmüş olması, İstanbul’a yedi yıldan sonra sürekli sefer yapan bir gemi şirketi olarak bizlerin burada olması da tabii çok büyük ilgi gördü. Aslında daha da fazlasını bekliyoruz. Yedi yıl sonra gelen bir operasyon, yedi yıl sonra artık Türk misafirler evlerinin önünden belki de Türkiye’nin merkezi İstanbul Galataport’tan gemiye binebilecekler diyebiliriz ve özledikleri kruvaziyer tatiline de tekrar geri kavuşmuş olacaklar” dedi.

MİCE ACENTALARI YENİ VE FARKLI ÜRÜN OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Ercan Abitağaoğlu; “İşin bir de ticari boyutu var. Biliyorsunuz Türkiye’deki MİCE Acentaları hep yeni ve farklı bir ürün oluşturmak istiyorlar. Bu da onlar için farklı ve yeni bir ürün oldu. Çünkü firmalar, ticari kurumlar gemi tatiliyle birlikte kendi tanıtımlarını da geminin içinde yapabiliyor olacaklar. Hem bayi gezileri, hem toplantıları hepsi bir arada sadece bir gemi tatilinde, bir gemi programında sunulmuş olacak” diyerek sözlerine devam etti.

YÜZEN VENEDİK COSTA VENEZİA 5260 YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP

Costa Venezia Türkiye Bölge Müdürü Ercan Abitağaoğlu; “Galataport yepyeni bir liman, biz de Galataport’a yakışacak yep yeni bir gemiyle ülkeye geldik. Costa Venezia Venedik konseptinde bir gemi biz “Yüzen Venedik” diyoruz. Türkiye’deki tatilseverlere yüzen İtalya’yı, yüzen Venedik’i getirmiş oluyoruz. Costa Venezia 323 metre uzunluğunda 65 metre yüksekliğinde ve tam 5260 yolcu kapasitesine sahiptir. Şu demek oluyor aslında yüzen bir kasaba. Eminim Anadolu’da bu nüfustan çok daha küçük kasabalar mevcut. Takdir edersiniz ki ilgi görmesi bu anlamda çok normal. İstanbul’da HomePort iniş biniş limanı yani bu da şu demek oluyor 5000 kişi İstanbul’dan gemiye biniyor ve 5000 kişi İstanbul’da gemiden iniyor demek” dedi.


TÜRK HAVAYOLLARI İLE YOLCULARIN %75’İNİ OPERE EDİYORUZ

Abitağaoğlu; “Türk Havayolları ile de Costa Cruises olarak bir işbirliğimiz var. Türkiye’ye gelen bu 5000 kişinin neredeyse %75’ini Türk Havayolları ile opere ediyoruz. Yani THY ile olan bu işbirliğimiz sayesinde THY ve bayrak taşıyıcımız da gerçekten bizim bir paydaşımız oluyor” diyerek sözlerini noktaladı.