HDI SİGORTA TAM KADRO SAHADA

2010 yılını değerlendirmek ve 2011 yılına ait şirket hedeflerini paylaşmak için bir araya gelen HDI Sigorta Ailesi, Antalya'da düzenlenen toplantıda tam kadro sahada.

TURİZMİN SESİ


Türk sigorta sektörünün yenilikçi ismi HDI Sigorta, 14–17 Ekim 2010 tarihleri arasında Antalya Spice Hotel & Spa'da düzenlenen 2010 Yılı Acenteler Toplantısı'nda acenteleriyle bir araya geldi. Toplantıda söz alan HDI Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Maak acentelerle sektör ve HDI Sigorta ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Türk Sigorta sektörü prim üretiminin 2008 yılına göre yüzde 16 oranında arttığını ifade eden Matthias Maak, HDI Sigorta'nın prim üretimi artış oranınınsa yüzde 45 olarak gerçekleştiğini söyledi. Maak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şirketimiz bir buçuk yıllık dönemde sektörün büyüme hızının 3 katı üstünde büyümüştür.

Buna karşılık sektörün teknik karı yüzde 94 azalırken, şirketimizin teknik zararı yüzde 40 oranında iyileşmiştir. Şirketimiz geçmiş yıllara ait bu zararı muhasebeleştirmiş ve 30 Haziran 2010 tarihinde 60 milyon lira sermaye artırımı gerçekleşmiştir. Türkiye'ye ve şirketimize olan güvenin bir işareti olarak 2010 yılı içerisinde yaklaşık 50 milyon lira daha sermaye artırımında bulunmayı planlıyoruz. Şirketimiz yıl sonunda 200 milyon liraya ulaşacak sermayesi ve düzelen teknik sonuçlarıyla en geç 2012 yılı sonunda sektörün ilk 10 şirketi arasında kâr eden bir bilançoyla yerini alacaktır.” Matthias Maak'ın sunumunun ardından kısa bir konuşma yapmak için sahneye gelen HDI Sigorta Türkiye Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Arıkçı, acentelere kendini tanıttı ve HDI Grubu'nun Türkiye'ye duyduğu güveni ifade etti.

Enis Talaşman: Kârlı alanlara odaklanacağız
Toplantıda konuşan HDI Sigorta Genel Müdürü Enis Talaşman ise sözlerine sektörün genel değerlendirmesini yaparak başladı. 2008 yılının son çeyreğinde başlayan ve 2009 yılında de etkisini sürdüren global ekonomik krizin şirketlerin prim üretimlerinde küçülme yarattığını kaydeden Talaşman, 2010 yılında bu durumun sona erdiğini ve yeniden yukarı doğru bir hareketlenme yaşandığını belirtti. Kâr alanlarının neler olduğundan söz eden ve acenteleri oto dışı branşlarda satış yapmaya teşvik eden Talaşman, HDI Sigorta'nın satış arttırmaya yönelik güncel kampanyaları hakkında acentelere bilgi verdi.

2011 yılında HDI Sigorta'nın yeniden yapılanma sürecini tamamlayacağını ifade eden Talaşman, şunları söyledi: “Bundan sonra da acente sayısını arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmekle ilgili çalışmalarımız sürecek. Oto dışı ürünlerdeki satışların arttırılması amacıyla 2011'in tamamına yayılan promosyon ve kampanyalar tasarlıyoruz. 2010 yılında şirket kültürünün oluşturulması amacıyla pek çok toplantıya ve eğitim programına imza attık.

Bu toplantılar çalışanlarımız açısından son derece faydalı oldu. 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz kurum kültürü eğitimlerini 2011 yılında acenteler cephesiyle de paylaşacağız. Genel giderlerimizi ve hasar maliyetlerimizi azaltmakla ilgili projelerimizin yanında markalı ürünler ve 0 km. otomotiv pazarıyla ilgili bir çalışmalarımız da olacak.” Toplantının ikinci yarısında kısa bir konuşma yapan HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Dağlıer, acentelere kasko sigortalarında yaşanan zararın nedenleri hakkında bilgi verdi. HDI Sigorta'nın 3 ana eylem planından söz eden Dağlıer, “Doğru müşteri seçimi, indirimli poliçelerin sayısının azalması ve hasar maliyetlerinin düşürülmesi 3 ana planımız” dedi.